Nieuws Groei

Al 1,2 miljoen gebruikers: forse investering in voetbalpoules-app Scorito

Scorito, Nederlands marktleider voor voetbalpoules, krijgt een investering van Dutch Sport Tech Fund. Dat is in ons land het enige fonds dat zich exclusief focust op startups en scale-ups die zich bezighouden met sporttechnologie. De investering wordt gebruikt om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen en het marktaandeel buiten Nederland te vergroten. Het gaat om een investering van tussen de 500.000 en 1 miljoen euro.

Van onze redactie 18 juli 2022

Martijn van Dijk Alexander Janssen Scorito

Alexander Janssen (Dutch Sport Tech Fund) met Martijn van Dijk (links), oprichter en ceo van Scorito.

Ruim 1,2 miljoen mensen gebruiken Scorito om poules voor sportevenementen als de Tour de France of het WK te maken. Binnen het sport-tech-domein staat dit bekend als Fantasy Sports. Meer dan de helft van de app-gebruikers was actief tijdens het laatste EK voetbal. Het bedrijf is actief in meerdere Europese landen, zoals België, Duitsland, Spanje en Engeland.

Martijn van Dijk, oprichter en ceo van Scorito: ,,We zagen al snel een duidelijke meerwaarde in deze samenwerking met Dutch Sport Tech Fund. Ons platform heeft zich de afgelopen jaren bewezen en is goed schaalbaar. Deze investering geeft ons de middelen om verder op te schalen en internationale groei te realiseren. Ons streven is om marktleider te worden in de Europese landen waar we actief zijn.”

''We zien nog veel groeipotentie en hopen die samen te realiseren. Daarbij zijn er duidelijke synergievoordelen met andere deelnemingen in ons fonds''

Mark Snijders, Dutch Sport Tech Fund

Ook investering in Horizm dat Real Madrid en Chelsea helpt meer uit digitale kanalen te halen

Mark Snijders, Chief Investment Officer bij Dutch Sport Tech Fund: ,,We zijn er trots op dat we Scorito kunnen toevoegen aan ons portfolio. Het bedrijf is niet voor niets marktleider binnen het domein Fantasy Sports geworden. We zien nog veel groeipotentie en hopen die samen te realiseren. Daarbij zijn er duidelijke synergievoordelen met andere deelnemingen in ons fonds, waar Scorito en onze andere participaties van profiteren. Eén plus één is in dit geval drie”

Dutch Sport Tech Fund investeerde eerder in Horizm, dat onder meer Real Madrid en Chelsea helpt om meer uit hun digitale kanalen te halen. Ook nam het een belang in Jogo.AI, dat recent werd verkocht aan voetbalplatform 433. Andere deelnemingen zijn Zest.Golf, een platform voor het boeken van golfbanen, en International Sports Group, wiens software door meer dan 500 voetbalclubs en bonden gebruikt wordt.

Lees ook: Driewielers in Dragons' Den: Shawn Harris investeert 4 ton

Wat doet Dutch Sport Tech Fund?

Dutch Sport Tech Fund wil een positieve bijdrage leveren aan sport en vitaliteit, door te investeren in de juiste sport, technologie – en databedrijven. De sporttechnologiemarkt vertegenwoordigt in 2030 een verwachte waarde van 50 miljard dollar. Dutch Tech Sport Fund is naar eigen zeggen het eerste fonds dat zich exclusief op deze markt richt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws