Nieuws Groei

Investeringsmaatschappij Riverdam moet groei versnellen van mkb-bedrijven

Vijftien ondernemers hebben tijdens de coronacrisis de krachten gebundeld en lanceerden de nieuwe investeringsmaatschappij Riverdam Participaties. Hiermee heeft de groep een eerste financiering opgehaald van ruim 10 miljoen euro. Het kapitaal wordt aangewend om te investeren in winstgevende Nederlandse mkb-bedrijven met een omzet tussen 2 en 20 miljoen euro, waarvan de ondernemers een plafond voor groei hebben bereikt.

Redactie 9 februari 2021

Riverdam investeringsmaatschappij MKB bedrijven groei kapitaal

De nieuwe investeringsmaatschappij Riverdam investeert vooral in succesvolle mkb-bedrijven die groeikapitaal zoeken en een bank hen niet kan helpen. Foto: ANP

,,De financiering en lancering is een eerste belangrijke mijlpaal", licht medeoprichter Derk van Wingerden toe. ,,We zijn begonnen met Riverdam Participaties omdat we veel ondernemers vroeg of laat tegen hun eigen plafond aan zien lopen. Ze runnen prachtige winstgevende bedrijven, maar er komt een moment dat ze niet verder komen, de ontwikkeling van het bedrijf stagneert. We zien in de markt dat veel ondernemers hiermee worstelen.”

Van Wingerden, voorheen werkzaam bij onder meer Rocket Internet en HelloFresh, zegt dat de groep ondernemers andere ondernemers kunnen helpen door in hun mkb-bedrijf te investeren én aan boord te stappen als actieve investeerder. ,,Door inzet van onze gezamenlijke kennis, ervaring, financieringsmogelijkheden, netwerk en hands-on support, versnellen wij de groei en verhogen daarmee de waarde van de bedrijven waarin wij investeren. Zo kan de ondernemer zijn of haar succes deels verzilveren en met hulp van ons het bedrijf naar het volgende niveau tillen.”

Riverdam helpt ondernemers bij de uitbouw van hun bedrijf

Thomas Borsboom, oprichter van Mobiel.nl en een van de vijftien investeerders: ,,We zien dat er behoefte is aan initiatieven als Riverdam. Er is sinds de lancering al veel interesse. Wij investeren graag in succesvolle Nederlandse bedrijven die winstgevend zijn en al meer dan 2 miljoen euro omzet realiseren. Ze hebben laten zien dat ze bestaansrecht hebben en wij helpen deze ondernemers graag om ze verder te laten groeien.”

Ook voor Gerbrand Verton, een van de oprichters van het snelgroeiende YourSurprise.com, is bij Riverdam aangesloten om mee te investeren in de groeipotentie en ambitie van andere mkb-ondernemers. ,,Met Riverdam helpen wij de ondernemers met de verdere uitbouw van hun bedrijf.”

Lees ook: Het toptechjaar 2020: investeerders steken 1,7 miljard in techbedrijven

Deze crisis juist een goed moment om als investeerder in een onderneming te stappen

Een eigen bedrijf starten tijdens de coronacrisis betekent ondernemen met een flinke portie lef en aanpassingsvermogen. Voor medeoprichter Manuel Leussink, die het investeringsvak onder andere heeft opgedaan bij investeringsmaatschappijen HAL Investments en Egeria, is de oprichting van de investeringsmaatschappij een lang gekoesterde droom.

,,Wij denken dat de coronacrisis juist een goed moment is om als investeerder in te stappen en ondernemers verder te helpen met het realiseren van hun groeiambities. Wij staan dan ook open voor andere ondernemers om met ons mee te investeren", aldus Leussink.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.