Nieuws Groei

Hoe Jeff Bezos op één dag 12 miljard dollar verdiende

Hij was al rijk, maar is op een dag tijd nog wat rijker geworden. Jeff Bezos, oprichter en CEO van webwinkelbedrijf Amazon, zag donderdag zijn fortuin aandikken met 12 miljard dollar. Dat heeft de rijkste mens ter wereld te danken aan de koersopstoot van het aandeel Amazon, nadat de onlinereus kwartaalresultaten naar buiten bracht die beter waren dan analisten hadden gehoopt. Dat schrijft HLN.

HLN | Foto: EPA / Alessandro di Marco 1 mei 2018

Jeffbezosamazonprime

Amazon heeft de omzet afgelopen kwartaal flink zien groeien. Dat meldde het webwinkelbedrijf nabeurs in een handelsbericht. De onderneming profiteerde van een flinke stijging van het aantal onlineshoppers en een grotere vraag naar zijn clouddiensten.

Lees ook: Hoe Jeff Bezos de rijkste mens op aarde is geworden

Amazon rapporteerde een omzetgroei van 43 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot ruim 51 miljard dollar (42 miljard euro). De winst van de internetreus steeg in het eerste kwartaal van 2018 tot 1,6 miljard dollar, tegenover 725 miljoen dollar tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. Amazon boekt daarmee voor het tweede kwartaal op rij een winst van boven het miljard. Dat lukte het bedrijf nooit eerder. Nabeurs ging het aandeel meer dan zes procent hoger.

Het e-commercebedrijf ligt de laatste tijd flink onder vuur van de Amerikaanse president Donald Trump. Die beschuldigt het concern van oneerlijke concurrentie, omdat het onvoldoende zou betalen aan de Amerikaanse postdienst voor zijn pakketbezorgingen en kleine winkeliers in de Verenigde Staten zou schaden.

Lees ook: Forbes miljardairs: Amazon-baas rijker, Trump armer

Bezos is nu goed voor 134 miljard dollar. Dinsdag verloor de man nog 4,6 miljard dollar op één dag, nadat resultaten van Google-moeder Alphabet slecht werden onthaald door beleggers.