Nieuws Groei

Lente (16) scoort met eigen webshop LenteTheLabel: 'Heb er al een VanMoof fiets van kunnen kopen'

Het aantal tieners met een bedrijfje is in vijf jaar tijd explosief gegroeid, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Zoals de 16-jarige Lente Dooijes, met een eigen webshop.

Natasja de Groot (AD) 28 januari 2023

Jonge ondernemer lente webshop sieraden

Lente Dooijes (16) heeft een sieradenwebshop. Foto: AD/Marlies Wessels.

Podcastserie De Jonge Ondernemer

Jonge ondernemers zélf horen vertellen over de stappen die zij nu al hebben gezet als ondernemer en hoe het gaat met hun bedrijf Luister dan naar onze podcastserie De Jonge Ondernemer, via deze link.

Twee jaar geleden begon Lente Dooijes (16) aan haar avontuur. ,,Het was coronatijd en ik verveelde mij. Ik dacht laat ik kralen gaan rijgen en sieraden maken.” Op Instagram en Tiktok kwam ze filmpjes tegen van meiden die hun eigen sieraden promoten en dacht ‘dat kan ik ook’. ,,Voor de lol begon ik een Instagramaccount en ik knutselde een eigen website in elkaar.”

'Van een ketting meer dan tweehonderd verkocht'

Het liep zo goed, dat ze vorig jaar besloot zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels krijgt ze via haar LenteTheLabel.nl zo’n honderd bestellingen per maand binnen. ,,Van een ketting heb ik meer dan tweehonderd stuks verkocht. Een van mijn bestsellers”, vertelt ze enthousiast op AD.nl.

Lees ook: Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

'Combineren met school gaat prima'

Zelf sieraden maken, daar heeft ze geen tijd meer voor. De spullen koopt ze tegenwoordig in bij een groothandel en ze verkoopt die door aan haar volgers. De jonge ondernemer is er druk mee: op maandag en vrijdag na school is ze één tot twee uur bezig met inpakken en versturen van pakketjes. Ze heeft zelfs een eigen kantoortje, in het huis van haar opa in Bloemendaal. Het is op sommige momenten druk, maar het combineren met school gaat volgens haar prima.

Bijkomend voordeel is dat veel familieleden een eigen bedrijf hebben, zo ook haar moeder. ,,Gelukkig helpt zij soms met de administratie, anders was dat wel lastig geweest.”

Lees ook: Tienerbroers Rens (17) en Guus (13) bouwen aan succesvolle lasergame-franchise

'Ik heb er een VanMoof fiets van kunnen kopen'

Er ligt nog heel wat in het verschiet. Afgelopen zomer experimenteerde Lente met de verkoop van kleding via haar webshop en daar wil ze binnenkort serieus werk van gaan maken. ,,En ik wil accessoires, zoals handtassen, gaan verkopen”, voegt ze eraan toe. Ze verdient er een leuk zakcentje mee. Hoeveel geld precies deelt ze liever niet. ,,Het is beter verdienen en veel leuker dan werken in supermarkt. En ik houd van mooie kleding, dus daar geef ik mijn geld graag aan uit. En ik heb er een VanMoof fiets van kunnen kopen.”

Intussen droomt ze al van later: over een paar jaar zou ze wel een pop-up store willen openen. In de verre toekomst hoopt ze een winkel te hebben. Voorlopig is haar grootste uitdaging om niet te veel van wat ze inkoopt, te houden. ,,Dat is soms wel verleidelijk.”

Lees ook: Sieradenmerk van Nina en Sterre (17) groeit met TikTok en influencers

Podcastserie De Jonge Ondernemer

Jonge ondernemers zélf horen vertellen over de stappen die zij nu al hebben gezet als ondernemer en hoe het gaat met hun bedrijf Luister dan naar onze podcastserie De Jonge Ondernemer, via deze link.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws