Nieuws Groei

Jumbo en flitsbezorger Gorillas verstevigen partnership

Het investeringsfonds van de familie Van Eerd, eigenaar van supermarktketen Jumbo, wil een financieel belang nemen in flitsbezorger Gorillas. Ook op andere gebieden breiden beide bedrijven de eerder aangekondigde samenwerking uit. Zo wordt Gorillas voor meerdere jaren een belangrijke co-sponsor van wielerploeg Team Jumbo-Visma.

Van onze redactie 28 maart 2022

Jumbo gorillas partnership belang uitbreiding samenwerking van eerd

Foto: Jumbo

Over de omvang van het belang dat Mississippi Ventures, het investeringsfonds van de familie Van Eerd, in de komende weken in Gorillas zal nemen gaf Jumbo geen nadere details. Ook het investeringsbedrag werd niet bekendgemaakt.

Lees ook: Jumbo slaat handen ineen met flitsbezorger Gorillas

Potentieel in instant bezorging

Begin januari kondigde Jumbo al aan in Nederland en Vlaanderen te gaan samenwerken met Gorillas. Naast bekende A-merken levert Jumbo een selectie artikelen van het eigen huismerk en voedingswaren uit het La Place-aanbod. Klanten in de steden waar Gorillas actief is, kunnen die producten via de Gorillas-app bestellen en binnen tien minuten thuis laten bezorgen door een fietskoerier van het bedrijf.

,,Met het zetten van deze nieuwe stappen geven we verder vorm aan ons partnership", zegt financieel bestuurder Ton van Veen van Jumbo in een toelichting. ,,Bij Jumbo zien we veel potentieel in instant bezorging, waarmee we nieuwe klantengroepen in de grote steden kunnen aanboren."

Lees ook: Jumbo richt pijlen nog intensiever op online groei

Een verdere uitbreiding van de samenwerking, waaronder het aanbieden van de bestelservice van Gorillas via de eigen onlinekanalen van Jumbo, wordt volgens Van Veen op dit moment samen met de flitsbezorger uitgewerkt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws