Nieuws Groei

Van juridische baan naar koekjesversierder: Nazrien maakt geglazuurde kunstwerken op een koekje

Voor velen lijkt de coronatijd bij uitstek dé periode om een carrièreswitch te maken. Zo ook voor Nazrien Abdoelrahman (32) uit Schiedam. Zij ging een jaar geleden van een baan in de juridische sector naar een eigen bedrijf met custom versierde glazuurkoekjes. ,,Ik wilde mijn passie achterna gaan en dat is met dit wel gelukt.”

Jamie van Velzen (AD) 29 september 2021

Nazrien abdoelrahman koekjes bakke rotterdam

Nazrien Abdoelrahman (32) van Craftynazz maakt haar versierde koekjes nu nog vanuit huis, maar hoopt over een aantal jaar een eigen pand te hebben.

De passie zit hem niet in het bakken, maar juist in het maken van de decoratie. Abdoelrahman heeft haar leven lang altijd geknutseld, geschilderd en getekend vertelt ze bij het AD. ,,Daar sprong eigenlijk nooit echt wat uit waarvan ik dacht: dit is het”, vertelt ze. ,,Totdat ik zulke glazuurkoekjes voorbij zag komen, daar zag ik gelijk een creatieve uitdaging in voor mezelf.”

Haar bedrijf heet niet voor niets Craftynazz, want de koekjes zijn stuk voor stuk kleine kunstwerken. Met speciale ‘royal icing’, een hardere soort glazuur, tekent zij een design op soms een koekje van slechts zeven centimeter groot. ,,Je hebt er heel veel geduld voor nodig”, lacht ze.

Dat tekenen van de ontwerpen duurt veel langer dan de meeste mensen denken. ,,Dat zit hem vooral in het mixen van de gekleurde icing: als ik een SpongeBob SquarePants maak, wil je wel die exacte SpongeBob-geel hebben natuurlijk”, lacht ze. Zo kan ze gerust een dag bezig zijn met het maken van een complete set koekjes van zo’n vijftien tot twintig stuks.

Stenen winkel

Abdoelrahman heeft met Craftynazz voor haar gevoel haar creatieve roeping gevonden en dat kan ze soms zelfs nauwelijks geloven. ,,Klanten sturen soms alleen een thema toe voor een setje en zeggen ‘maak er maar wat moois van’. Ze geloven echt in mij dat het goed komt en dat geeft mij zoveel zelfvertrouwen”, zegt ze trots.

Lees ook: Omdat iedereen het beste idee van Nederland heeft: zo ga jij van dromen naar dóén

Een jaar geleden had ze misschien nog niet gedacht zo’n soort eigen bedrijf te runnen, haar ambitie is er zeker niet minder door geworden. Ze heeft namelijk een concreet doel voor zichzelf gesteld. ,,Ik wil alles rustig de tijd geven om te groeien, maar ik hoop over een aantal jaar echt een pandje te hebben waar ik alles kan maken mét een fysieke winkel erbij.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws