Nieuws Groei

Van slaapkamer tot bedrijfspand: make-up heaven in Hulst

Een paar jaar geleden tufte Maaike nog met een autootje vol ingepakte makeupbestellingen naar het postkantoor. Nu stopt er bij Boozyshop elke dag een vrachtwagen.

Sheila van Doorsselaer 10 maart 2017

Makeupheaven

Aan de Hogeweg in Hulst is een opvallend bedrijfspand verrezen. Met roze ramen en in knalroze 'Boozyshop' op de gevel. Maaike Ducarmon (27) had dit tien jaar geleden nooit durven dromen toen ze vanuit haar oude slaapkamer in Clinge een webshopje in cosmetica begon. De studente commerciële economie dacht dat er wel vraag zou zijn naar hippe Amerikaanse make-upmerken. Dat bleek. Binnen vijf jaar telde Maaikes Boozyshop ruim 31.000 geregistreerde klanten die hun Amerikaanse cosmetica nu gewoon in Nederland konden bestellen, zonder gedoe met creditcards en lange levertijden.

Pand erbij
Toen de voorraden oogschaduw, lippenstift en foundation dozenhoog in de garage opgestapeld lagen, werd in Clinge een pandje gehuurd en kwam moeder Ireen helpen inpakken. Nu, tien jaar later, is Maaikes echtgenoot Koen (34) ook in de zaak gekomen, hebben ze een prachtig bedrijfspand in Hulst, zijn ze exclusief importeur van bepaalde Amerikaanse merken in Nederland en de Benelux, hebben ze een eigen cosmetics-lijn, staan ze op grote beautybeurzen en zijn 32 personeelsleden bezig met uiten inpakken van zendingen, het bijhouden van de website, het adviseren van klanten en het on fleek houden van het aanbod. ,,Want dat is belangrijk, trends vóór zijn", zegt Koen. ,,Deze zomer wordt lipgloss weer helemaal hot."

Handgeschreven briefje
Inmiddels is het klantenbestand vertigvoudigd. ,,Hier brandt altijd licht", zegt Maaike. ,,We willen bestellingen de volgende dag bij de klant hebben, dus da's flink aanpoten." Boozyshop kon zo explosief groeien door puur teamwork. Maaike wordt sinds een paar jaar bijgestaan door haar echtgenoot Koen, voorheen verkoopleider bij Morres, die zijn marketingexpertise nu inzet voor make-up in plaats van meubels. Maaike: ,,Hij weet er bijna nog meer van dan ik!" Wie via internet make-up bestellen maar lastig vindt, kan online live advies vragen aan een van de make-up artists van Boozyshop. Op de loer liggen voor de postbode, hoeft niet. Bestellingen zijn ook in Hulst af te halen. Boozyshop is dan wel enorm gegroeid, één traditie is gebleven; nog steeds vindt de klant bij elk knalroze pakketje een lief handgeschreven briefje.