Nieuws Groei

Met hulp van crowdfunding gaat ondernemer Marjolein Leenarts strijd aan tegen puistjes

Dermatoloog Marjolein Leenarts, ondernemer achter de producten van Drs. Leenarts, is een crowdfunding gestart om haar verzorgingsproducten uit te breiden met een verzorgingslijn tegen puistjes. Met de producten wil ze helpen bij goede huidverzorging en de juiste informatie delen over de huid. Na een succesvolle suncare- en gezichtsverzorgingslijn wil Leenarts doorgroeien naar het buitenland.

Van onze redactie 4 augustus 2021

Marjolijn leenarts crowdfunding

Samen met fans haalde Marjolein en haar man Joris binnen twee weken al ruim 120.000 euro op met crowdfunding.

Marjolein Leenarts is naast haar beroep als dermatoloog ook moeder van drie kinderen. Toen haar kinderen jong waren kregen ook zij de infectieziekte waterpokken, wat veel jeuk veroorzaakte. Tegen de jeuk ontwikkelde Leenarts met haar kennis vanuit de dermatologie, haar eerste product. In eerste instantie voor haar eigen kinderen, maar dit breidde al snel uit naar kinderen van vrienden en kennissen.

Zo ontstond haar eerste productlijn, met producten die goed zijn voor de huid en volgens de ondernemer écht werkten. Het begon met een verkoelende lotion en groeide de afgelopen zes jaar uit tot een merk met onder andere suncare en baby- en gezichtsverzorging. Het merk ‘Drs. Leenarts’ heeft zij samen opgezet met haar man Joris die werkzaam is als uroloog. Hij achter de schermen, zij als dermatoloog en het gezicht van het merk.

''De huidverzorging is zonder poespas wat inhoudt dat het geen onnodige toevoegingen bevat zoals alcohol of parfum''

Marjolein Leenarts. Drs. Leenarts

Ondernemer heeft ambitie om uit te breiden naar Scandinavië en Duitsland

Nu de kinderen opgegroeid zijn en de waterpokken ingewisseld zijn voor puistjes was het idee voor een puistjes-lijn geboren. Het belangrijkste vindt Leenarts dat haar producten goed zijn voor de huid en het eerlijke verhaal vertellen: ,,Het is heel simpel: ik wil met goede producten mensen helpen en vind het belangrijk dat de juiste informatie over de huid wordt gedeeld. Er wordt zo veel onzin beweerd in claims.”

Er bestaan tal van producten voor een onzuivere huid, toch vindt Leenarts dat de nieuwe lijn nodig is: ,,Ik maak de producten echt vanuit de dermatologische kennis, de huidverzorging is zonder poespas wat inhoudt dat het geen onnodige toevoegingen bevat zoals alcohol of parfum.“ Naast het lanceren van deze nieuwe lijn is er de ambitie om uit te breiden naar Scandinavië en Duitsland.

Lees ook: Zo zet nuud een planeetvriendelijk product op de wereld

Onafhankelijk van bank financieren met behulp van achterban van vaste klanten en fans

Om de plannen te realiseren is er een bedrag van 150.000 euro nodig. Het doel is om dit onafhankelijk van de bank te financieren met behulp van de achterban van vaste klanten en fans. ,,Wij geloven in samen doorgroeien en willen samen met onze fans het succes nóg groter maken. Als het straks is gelukt kunnen we zeggen dat we het samen hebben gedaan, dat is toch geweldig!”, aldus Leenarts. De teller staat momenteel op ruim 120.000 euro. Geïnteresseerde kunnen tot 1 september via deze site investeren.

In de video hieronder vertelt Leenarts meer over haar ondernemersplannen.

Lees ook: Recordgroei crowdfunding: verdubbeling in eerste helft 2021

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws