Nieuws Groei

Mega-investering: Picnic haalt 600 miljoen op bij onder meer Bill Gates

Online supermarkt Picnic haalt in een nieuwe financieringsronde 600 miljoen euro op om de Europese groei te versnellen. De Bill & Melinda Gates Foundation Trust van miljardair Bill Gates leidde de financieringsronde. Ook de reeds bestaande investeerders deden mee.

Van onze redactie 16 september 2021

Medeoprichter van Picnic Joris Beckers

Medeoprichter van Picnic Joris Beckers

De nieuwe investering maakt een versnelde uitrol van Picnic in vooral Duitsland en Frankrijk mogelijk. Investeringen in gerobotiseerde fulfillment centers in die landen, elektrische voertuigen en een team van softwareontwikkelaars van wereldklasse zijn nodig voor de langetermijngroei, meldt Picnic. Daarnaast wordt de investering gebruikt voor verdere technologische innovaties om aan de almaar groeiende vraag te kunnen voldoen.

Lees ook: Picnic groeit door en opent één van de grootste fulfilmentcenters van Europa

,,Het is een van grootste en belangrijkste uitdagingen van onze generatie om de voedselketen duurzamer te maken”, licht medeoprichter van Picnic Joris Beckers de nieuwe investeringsronde toe. ,,Het was onze missie om een nieuw distributiesysteem van voedsel te ontwerpen dat niet alleen duurzaam is, maar dat ook het doen van boodschappen compleet vernieuwt. We blijven investeren in groei en technologie om de beste service aan onze klanten te bieden.”

Tekst gaat onder foto verder.

Bill Gates en zijn ex-vrouw Melinda steken via hun stichting miljoenen euro's in Picnic.Foto: Hollandse Hoogte / Eyevine

Beckers zegt ook samen te gaan werken met de Bill & Melinda Gates Foundation om de groei te continueren. De Bill & Melinda Gates Foundation Trust beheert het vermogen van de Bill & Melinda Gates Foundation en richt zich vooral op investeringen in liefdadigheid, armoedebestrijding en volksgezondheid, maar ook op projecten rond duurzaamheid.

Lees ook: Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld

Melkboerrondje werd hightech websuper

Toen de online supermarkt in 2015 van start ging, introduceerde Picnic een eigentijdse versie van het ‘melkboerrondje’: met efficiënte bezorgrondes in de kenmerkende elektrische autootjes worden boodschappen tot op de minuut precies bezorgd. Inmiddels is de online supermarkt uitgebreid naar meer dan tweehonderd plaatsen in Nederland, Duitsland en Frankrijk en zijn er miljoenen individuele ritjes naar de supermarkt bespaard. Sinds de start is het duurzaamheidsaspect een van Picnics belangrijkste speerpunten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws