Nieuws Groei

Moederbedrijf Thuisbezorgd groeit en groeit: één van de grootste ter wereld

Just Eat Takeaway (JET), het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, is uitgegroeid tot een van de grootste bezorgplatforms ter wereld. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf lijfde dit jaar het Amerikaanse Grubhub in. Het aantal door de nieuwe combinatie bezorgde maaltijden is in het eerste half jaar meer dan verdubbeld, tot ruim 235 miljoen.

NU.nl 15 juli 2021

Thuisbezorgd koerier fiets

In Nederland werden 37 procent meer bestellingen bij Thuisbezorgd geplaatst. Foto: ANP

,,We hebben Just Eat Takeaway en Grubhub gecombineerd tot een van de grootste bezorgplatforms ter wereld", aldus oprichter en ceo Jitse Groen van het bedrijf bij de bekendmaking van cijfers over het eerste half jaar. Het aantal afgeleverde maaltijden van de nieuwe combinatie groeide met 106 procent, meldt NU.nl.

Die cijfers laten qua aantal bezorgmaaltijden forse groei over de hele linie zien. In Nederland werden 37 procent meer bestellingen bij het platform geplaatst, in aantallen waren het er 31,4 miljoen. In het Verenigd Koninkrijk, waar Just Eat zijn oorsprong heeft, groeide het aantal bestellingen met 76 procent tot 135 miljoen.

In Nederland werden 37 procent meer bestellingen bij het platform geplaatst, in aantallen waren het er 31,4 miljoen

Jitse Groen verwacht dat de nieuwste overname in tweede helft van dit jaar winstgevend wordt

Het aantal bestellingen via de nieuwe verworven Amerikaanse poot, Grubhub, nam met 27 procent toe tot 134,4 miljoen. Groen zegt te verwachten dat de nieuwste overname in de tweede helft van dit jaar winstgevend wordt.

In alle landen waar JET actief is bij elkaar, kwam het aantal bestellingen via het platform uit op meer dan een half miljard, een groei van 51 procent. Het bedrijf bezorgt ook maaltijden in onder meer Duitsland en Canada.

Lees ook: Bezorgdienst Gorillas vloek of zegen? Experts zien voor- en nadelen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws