Nieuws Groei

Opvang-platform Nanny Nina rolt au pair-diensten in Europa uit

Opvang-app Nanny Nina investeert fors in de inzet van au pairs. In 2021 werd deze service opgestart in Nederland. Vanwege succes worden de au pair-diensten vanaf deze maand sterk uitgebreid.

Van onze redactie 6 april 2022

Au pair kind boek voorlezen

Nanny Nina is van plan in Nederland een verdrievoudiging van het totaal aantal au pairs te vertegenwoordigen. Foto: Shutterstock

Vorig jaar werden de eerste internationale stappen van Nanny Nina al gezet. Daar wordt nu gevolg aan gegeven met een gefaseerde uitbreiding qua diensten, door een focus op au pair-service en een uitbreiding qua locaties. In totaal wordt de opvang-app buiten Nederland actief in vijf Europese steden: Berlijn, Parijs, Milaan, Barcelona en Zürich.

Tot dusver hebben zich 8000 au pairs aangemeld, een aantal dat gemiddeld met 660 per maand stijgt. Ook in ons land is de aanwas flink: 1000 mensen staan in de startblokken voor de buitenlandse opvang. De au pairs komen uit verschillende landen en wonen in bij het gezin in kwestie, waar ze op de kinderen passen en soms licht huishoudelijk werk doen.

"De inzet van au pairs is relatief onbekend in Nederland en daar willen wij graag iets aan doen. Het is stukken goedkoper als je regelmatig oppas nodig hebt''

Jasmijn Kok, co-founder Nanny Nina

Verbreden en verdiepen van de Europese en uiteindelijk globale markt

De keuze voor de Europese steden is gebaseerd op basis van voorkeur -veel potentiële au pairs willen hier naartoe - en uitgebreide analyses op marktpotentie. Vervolgstappen zijn tweeledig: deels gericht op het domineren van de Nederlandse markt en deels op het verbreden en verdiepen van de Europese en uiteindelijk globale markt. Hoe meer beschikbare landen, hoe meer geïnteresseerde au pairs en hoe sneller ouders of verzorgers geholpen kunnen worden.

Nanny Nina is van plan in Nederland eind 2022 een verdrievoudiging van het totaal aantal au pairs te vertegenwoordigen, ongeveer een kwart van de totale markt. De ambitie is om dit vervolgens tot minimaal 50 procent te laten groeien. Met een eigen au pair-programma, inclusief taalcursus Nederlands, en voorzien van het Erkend Referent-keurmerk, hebben ze volgens het bedrijf een perfecte basis om iedereen die dat wil van een passende match te voorzien.

Oprichters en tweelingzussen Jasmijn (links) en Lyla Kok. Foto: Gert-jan Noben

Au pairs worden zorgvuldig gescreend en ondersteund met informatie en advies.

De (potentiële) au pairs worden door Nanny Nina zorgvuldig gescreend en ondersteund met informatie en advies. Vraag en aanbod stemt het bedrijf op elkaar af door een uitgekiende combinatie van persoonlijke checks en een innovatief algoritme, dat voortdurend in ontwikkeling blijft om snel in te kunnen spelen op nieuwe kennis en ontwikkelingen. Zo worden ouders en/of verzorgers en au pairs ontzien qua het vinden van een passende match, maar ook wat betreft het regelwerk rondom visa, betalingen, verzekering en training.

Jasmijn Kok, co-founder Nanny Nina: ,,Een au pair is een uitkomst voor gezinnen met twee werkende ouders, maar ook verzorgers die afwijkende werktijden hebben of veel moeten reizen. Je hebt hierdoor de flexibiliteit om dagen te wisselen én de zekerheid dat er een bekend en betrouwbaar iemand aanwezig is voor de kinderen. Onze app biedt een oplossing voor de uitdagingen die hierbij ontstaan. We bieden allerlei services aan, van een eenmalige oppas tijdens een avondje uit tot vaste gastouders. De inzet van au pairs is relatief onbekend in Nederland en daar willen wij graag iets aan doen. Het is namelijk een betrouwbare, solide voorziening én stukken goedkoper als je regelmatig oppas nodig hebt.”

Lees ook: Dragons' Den-investering helpt oppasplatform Nanny Nina naar Sevilla, Antwerpen en Dublin

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws