Nieuws Groei

Ondernemer Kadir wil 1 miljoen ophalen in 1 miljoen seconden voor eigen halal bakkerij

De gedreven ondernemer Kadir Ahmed (34) uit Den Bosch heeft een ambitieus doel voor ogen: hij wil in slechts 1 miljoen seconden maar liefst 1 miljoen euro aan 'groeigeld' ophalen. Met deze financiering wil hij zijn eigen bakkerij opstarten, met als specialiteit halal bapao's en worstenbroodjes.

Marc Brink 30 juni 2023

Kadir Ahmed halal bakkerij 1 miljoen euro 1 miljoen seconden den bosch worstenbroodjes

Kadir Ahmed met halal worstenbroodjes die in de schappen liggen bij supermarktketen Jumbo. Foto: Marc Bolsius

Ahmed begon in 2014 in Bakkerij De Meester in Vught met een lading halal worstenbroodjes om te kijken of het aansloeg. Bijna tien jaar later verkoopt hij er tienduizenden onder meer bij Jumbo, Dirk van den Broek en Hoogvliet. Volgens hem steeg de omzet van 23.000 euro in 2019 naar bijna 1 miljoen euro in 2022.

De producten worden gemaakt in Edam, IJmuiden, Liessel en de provincie Zeeland. Maar het hoofdkantoor zit in Den Bosch. ,,Voor nu is deze constructie in ieder geval goed. Maar in de toekomst hoop ik een eigen Kadirs bakkerij te hebben. Het liefst natuurlijk in de regio, want dan kun je heel veel maken”, zei Ahmed enkele maanden geleden in het Brabants Dagblad.

Lees ook: 168 nieuwkomers: dit is de Top 250 Groeibedrijven 2023

Delen in de winst

Om de groei het hoofd te bieden, de regie zoveel mogelijk in eigen hand te houden en minder afhankelijk te zijn van prijsstijgingen en producenten, wil Ahmed een eigen productielocatie openen met de naam Ethnic Bakery.

Om de bakkerij te kunnen opzetten kunnen particulieren en bedrijven investeren in het bedrijf. Het is de bedoeling dat 1 miljoen euro binnenkomt via sharefundingsplatform Eyevestor. In ruil voor de investering krijgen financiers een aandeel in het bedrijf en kunnen ze jaarlijks delen in de winst van het bedrijf.

Lees ook: Sharefundingplatform Broccoli gaat internationaal: The Happy Pear haalt in 10 uur 2,5 miljoen euro op

De actie start op 5 juli en eindigt 1 miljoen seconden later, op 17 juli. ,,We houden wel van een uitdaging, niks moet saai zijn bij Kadirs”, benadrukt Ahmed tegenover het ED. Hij zegt al te weten wat hij doet als er geld overblijft. Daarvan wil hij zonnepanelen aanschaffen voor op het dak van de bakkerij. ,,Onze bakkerij moet als het ware de Tesla-fabriek van halal food worden.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws