Aangeboden door Ondernemersportaal Den Haag

Branded Content Groei

Hoe Sandra de Roo een brug slaat tussen ondernemers en de gemeente Den Haag

Als bedrijfsadviseur ben ik er voor alle Haagse ondernemers. Ik ben het eerste aanspreekpunt om te helpen met alle ondernemersvragen waarvoor je bij de gemeente terecht kunt. Bij het Ondernemersportaal begrijpen wij ondernemers als geen ander.

Anke Derkse 25 mei 2022

Ondernemersportaal Den Haag Simone de Roo 2

Foto: Machtelt Mostert

Wanneer een ondernemer zich bij mij op het stadhuis meldt met een vraag of een probleem, ga ik eerst in gesprek met hem of haar. Ik luister goed naar de wensen en bespreek samen met de ondernemer welke stappen hij moet nemen en bij wie hij binnen de gemeente moet zijn.

Voor het aanvragen van een vergunning verwijs ik naar de mensen van Vergunningen & Toezicht en als het gaat om een horecaondernemer kan ik direct naar mijn collega’s van de Horecabalie verwijzen. Zaken die te maken hebben met de buitenruimte regelt de afdeling APV. Bureau Zelfstandigen is er voor ondernemers die financiële vragen hebben. Het fijne is dat er ook collega’s bij ons op het Ondernemersportaal in het Atrium van het stadhuis aanwezig zijn. Zo kunnen we meteen in overleg gaan.

Brug tussen ondernemer en gemeente

Als een ondernemer desondanks tegen problemen aanloopt bij een van de afdelingen, slaan wij een brug tussen ondernemer en de gemeente. Zo kwam mevrouw Zitman onlangs naar ons toe om te vragen waarom zij nog geen bericht had ontvangen over haar aanvraag voor een bouwvergunning. De tekeningen waren goedgekeurd, maar er moest ook nog een vergunning komen. Bij navraag door mij bleek dat de aanvraag nog in behandeling was. Natuurlijk staat er een bepaalde termijn voor zo’n aanvraag en ik weet dat de betreffende afdeling het heel druk heeft, maar ik weet ook dat deze vergunning voor mevrouw Zitman heel belangrijk is.

"Als een ondernemer desondanks tegen problemen aanloopt bij een van de afdelingen, slaan wij een brug tussen ondernemer en de gemeente"

Informeren en netwerken

Je bent als ondernemer op werkdagen altijd welkom bij ons op het Ondernemersportaal. Je kunt gewoon binnenlopen, maar mailen of bellen kan natuurlijk ook. Zeker als het om een korte vraag gaat. Op onze website kun je al veel informatie vinden. Daarnaast ontvangen nu al zo’n kleine 4000 ondernemers onze maandelijkse nieuwsbrief. Hierin staat deze maand bijvoorbeeld alle informatie over ons event Den Haag Onderneemt! dat dit jaar op 31 mei plaatsvindt in de Fokker Terminal. Met diverse workshops en sprekers en natuurlijk volop gelegenheid om te netwerken. Aanmelden kan nog.

Sandra de Roo - Ondernemersportaal Den Haag

Antwoord op al jouw ondernemersvragen

Sandra de Roo is als bedrijfsadviseur van de Gemeente Den Haag enkele dagen per week te vinden bij het Ondernemersportaal in het atrium van het Stadhuis. Haar taak is om Haagse ondernemers op de hoogte te brengen van en te helpen met allerlei gemeentelijke regels en procedures.