Podcast

De Oversteek: deze Nederlandse ondernemers maken het in techwalhalla San Francisco

Een Nederlandse koffiebrander stond aan de basis van Starbucks. Alfred Peet opende in de Bay Area een eigen koffiebar, Peet's Coffee & Tea. De oprichters van Starbucks waren er in de jaren '70 kind aan huis. In de derde en laatste aflevering van seizoen 3 van De Oversteek spreekt Koos Tervooren in San Rafael met Willem Boot, die ooit ruzie had met Peet.

Van onze redactie 17 maart 2023

Willem Boot vond dat Alfred Peet de koffie te ver liet doorbranden. ,,Wat doet u nu? U bent die koffie aan het verbranden." Uiteindelijk konden ze het toch goed met elkaar vinden en hielp Peet met de start van het koffie-imperium van Boot.

Ook hoor je in De Oversteek S3E3: The Pacific: San Francisco, Techwalhalla Menno Gravemaker, die er dankzij een businessaccelerator 5,2 miljoen investeringsgeld ophaalde. Bovendien is er het verhaal van Michiel Prins, mede-oprichter van HackerOne, dat meer dan een miljoen ethische hackers voorziet van werk en een hip hoofdkantoor heeft downtown San Fran.

'Een aflevering vol ondernemersverhalen van Nederlanders die de oversteek (gaan) maken naar de westkust van de VS'

Abonneer en luister gratis De Oversteek

De Oversteek is een podcast over ondernemen in Amerika. In vorige seizoenen hoorde je alles over sales, culturele verschillen, de baas zijn, verzekeringen en bankzaken. Seizoen twee ging over ondernemen in het zuiden van de VS en in seizoen drie hoor je dus alles over zakendoen aan The Pacific.

Abonneer en luister gratis De Oversteek via Spotify of Apple Podcasts. De Oversteek is een productie van Microphone Media Podcast Agency. De Ondernemer is mediapartner.

Wil je hulp bij het maken van de oversteek? Contacteer dan een van de partners: TABS, RVO, Jan Joosten van FisherBroyles.

Lees ook: Danny Cortenraede maakt impact in Amerika: 'Persoonlijke missie om ondernemers succesvol te maken'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details