Nieuws Groei

Piepjonge ijsondernemer Annebelle (17) slaat handen ineen met wereldberoemde Studio Job

Deze week opent ijssalon en snoepwinkel Bella’s Ice & Candy Store zijn deuren in Nieuw Kijkduin bij Den Haag. Op zich niet bijzonder, maar wel wanneer je bedenkt dat de winkel is bedacht door de zeventienjarige Annebelle ('Bella'), die voor een schoolopdracht een fictieve onderneming moest opzetten. Haar idee liep enigszins uit de hand. Zelfs de wereldberoemde Studio Job besloot de piepjonge ondernemer bij te staan.

Van onze redactie 13 juli 2021

Bella ijssalon ijs klant

De zeventienjarige Annebelle ('Bella') in haar ijswinkel.

Na een zomer in een ijssalon te hebben gewerkt dacht Bella: dit is leuk, maar het kan beter. Daarom kwam ze met het idee een ijswinkel te bedenken die niet alleen het lekkerste Italiaanse schepijs moest serveren, maar ook een waanzinnige beleving voor jong en oud zou zijn.

Kortom, de zeventienjarige wilde nóg meer zoetigheid en een gaaf interieur, een soort Candyland. Het beeld dat ze voor ogen had deed haar denken aan de kunst van Job Smeets, eigenaar van designstudio Studio Job en een bekende van Bella.

''Wij hebben ons laten beïnvloeden door de Amerikaanse old fashioned, retro snoepwinkels met hun cartooneske elementen''

Job Smeets, Studio Job

Banken als wafels, een enorm snoeporgel en bubblegum lampen

Job Smeets was direct enthousiast over Bella’s Ice & Candy Store. ,,Een over the top ijswinkel ontwerpen voor de jongste ijsonderneemster van Nederland? Te gek!” Het team van de designstudio, bekend om hun extravagante en creatieve werk, dook meteen achter de tekentafel. ,,Om deze droomwereld te bouwen ontwierpen we banken als wafels, een enorm snoeporgel, bubblegum lampen en nog veel meer”, aldus Smeets.

,,Annebelle inspireerde ons direct om aan de slag te gaan. Het is natuurlijk een fantastische opdracht en de creatieve ideeën waren eindeloos. We wilden een sfeer in de winkel creëren die perfect aansluit bij de producten die Bella’s aanbiedt. Wij hebben ons laten beïnvloeden door de Amerikaanse old fashioned, retro snoepwinkels met hun cartooneske elementen. Niks is te gek geweest in dit ontwerp.”

Een schets van de ijswinkel van de tekentafel van Studio Job.

Af en toe meehelpen in eigen fantasiewinkel maar ook gewoon naar school

Nu de winkel is geopend kunnen gasten er terecht voor ambachtelijk Italiaans schepijs en een uitgebreid assortiment aan exclusieve snoepjes, wafels en bonbons. Ondertussen kunnen zij genieten van het interieur. Bella helpt af en toe mee in haar eigen fantasiewinkel, maar moet ondertussen ook nog gewoon naar school. ,,Ongelofelijk dat mijn idee nu werkelijkheid is geworden en de winkel er in het echt nog mooier uitziet dan op papier!”

De dagelijkse leiding is in handen van Justus van der Laan, bekende van operationeel partner en eventbureau ARTVENTURA.

Lees ook: Sem Bosveld (17): geen schooldiploma, wel een succesvolle onderneming met vijftig man personeel

Het eindresultaat...

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws