Nieuws Groei

Rotterdams blond bier Noordtsingle is beste van het land

De Rotterdamse bierbrouwer Peter Rouwen van Brouwerij Noordt heeft tijdens de Dutch Beer Challenge in het Hulstkamp-gebouw in Rotterdam met zijn blond bier Noordtsingle (een single blond hopbiertje) goud in de categorie 'licht blond' in de wacht gesleept. Het AD spreekt met de bierbrouwer.

Redactie 7 april 2017

Bierbrouwer rotterdam

Hoewel de bierbrouwer pas anderhalf jaar geleden zijn deuren opende in de voormalige brandweerkazerne aan de Zaagmolenkade in Rotterdam-Noord, heeft hij al vijf prijzen in de wacht gesleept. Dit is zijn eerste gouden plak. ,,Ja, ik ben waanzinnig gelukkig. We zijn een Rotterdamse bierbrouwerij die echt hier in de stad haar bier brouwt. We hebben ons helemaal scheel gewerkt en dit is natuurlijk een fantastische beloning voor ons werk'', zegt een trotse Rouwen.

Kneepjes van het vak

Hij werkt al 40 jaar in de Rotterdamse horeca. Bierkennis deed hij op tijdens een studie brouwerijtechnologie in Gent. De Amsterdamse brouwerij Prael bracht hem vervolgens de fijne kneepjes van het vak bij.

Herman den Blijker

Rouwen werkt geregeld samen met Rotterdamse cafés, zoals Melief Bender, maar ook met topkok Herman den Blijker.

300 brouwers

Aan de Dutch Beer Challenge deden meer dan 300 producenten van het gerstenat mee. Zij hadden hun speciaalbier voorgelegd aan een jury die bestaat uit nationale en internationale biersommeliers.

Lees ook: Beerwulf: webwinkel voor speciaalbier