Nieuws Groei

Scan schat kansen e-commerce buitenland in

Online ondernemen is een effectief middel om te groeien. Niet alleen voor zakendoen in Nederland, ook in het buitenland is e-commerce een mooi aanvullend en schaalbaar distributiekanaal. Om zakendoen via online kanalen in het buitenland te stimuleren, heeft de Provincie Overijssel de internationale e-commerce voucher in het leven geroepen.

De Ondernemen 6 juli 2017

Quick Scan

Met de voucher kunnen ondernemers een kosteloze internationale QuickScan aanvragen. Een gespecialiseerd en internationaal bureau schat de slagingskansen van online ondernemen in het buitenland in.

Analyse

De scan analyseert de huidige prestaties op het gebied van e-commerce, de randvoorwaarden om succesvol te worden en de online vraag in bepaalde focuslanden. In totaal zijn er twintig vouchers beschikbaar. Bedrijven uit Overijssel met vijf of meer medewerkers die (willen) exporteren mogen een QuickScan aanvragen.

De QuickScans worden uitgevoerd door vier aangesloten bedrijven: Internet marketing bureau Seeders, Exxtra, Ionmoon en Tothem. Ondernemers kunnen zelf kiezen door wie ze de scan willen laten uitvoeren. Aanvragen kan hier.