Nieuws Groei

Sendcloud haalt bijna 13 miljoen euro binnen om te expanderen

Logistiek dienstverlener Sendcloud heeft 12,6 miljoen euro opgehaald bij financiers. De Eindhovense onderneming gebruikt de investering voor de doorontwikkeling van het platform en internationale expansie. Medeoprichter en CCO Sabi Tolou zei maandag in de live radio-uitzending tijdens Week van de Ondernemer over enkele jaren een beursgang te overwegen.

Eduard Voorn 17 november 2020

Send Cloud

De drie oprichters van Sendcloud met in het midden Sabi Tolou en rechts Rob van den Heuvel.

Sendcloud werd in 2012 opgericht door Rob van den Heuvel en Tolou om het verzendproces voor webshops te vereenvoudigen. Door het aanbieden van verschillende verzendopties in de checkout, het sneller verwerken van orders en reduceren van verzendkosten, helpt de alles-in-een verzendoplossing webshops hun concurrentiepositie te versterken. Inmiddels beschikt het platform over 50+ integraties, waaronder Amazon, Shopify en WooCommerce, en is het actief in acht landen.

Nieuwe mogelijkheden om de bezorgervaring verder te verbeteren

,,De afgelopen jaren heeft Sendcloud zich ontwikkeld tot een volwassen verzendoplossing die webshops helpt te concurreren met grote e-commerce spelers”, licht Rob van den Heuvel, CEO en medeoprichter van Sendcloud, toe. ,,Door de explosieve groei van online orders en toegenomen consumenteneisen zien we nieuwe mogelijkheden om de bezorgervaring verder te verbeteren. Door getalenteerde mensen aan te nemen, willen we onze ambitie om crossborder verzending te vereenvoudigen waarmaken en webshops naar een hoger niveau tillen!”

Lees ook: Wie wordt de Meest Inspirerende Ondernemer van 2020? Stem nu!

De afgelopen jaren heeft Sendcloud flinke stappen gezet in het verbeteren van het verzendproces. Groeiende pakketvolumes en toegenomen consumenteneisen zorgen echter voor nieuwe uitdagingen op het gebied van e-commerce logistiek. De vraag naar flexibele bezorging en het ontbreken van een wereldwijd verzendnetwerk maken het voor veel webshops lastig op grote schaal te concurreren. Met een centraal platform wil Sendcloud efficiënte pakketbezorging op internationaal niveau vereenvoudigen. Op die manier is verzending niet langer een struikelblok maar juist een groeimotor.

Lees ook: Het Brabantse Sendcloud: Europa's nummer 1 verzendplatform

De financiering helpt Sendcloud om meer vervoerders (lokaal en internationaal) aan het platform toe te voegen en de bezorgervaring te optimaliseren, zodat iedere consument de gewenste bezorgoptie kan kiezen. De kapitaalinjectie van AXA Venture Partners, aangevuld met BOM Brabant Ventures, Bonsai Partners en een lening van de Rabobank, wordt onder meer gebruikt om tweehonderd nieuwe medewerkers te werven om de doelstellingen te realiseren. Tot eerdere investeerders behoren ook HenQ, TiiN Capital en Startupbootcamp.

Recente uitbreiding naar VK als onderdeel van uitzonderlijk jaar

Het afgelopen jaar groeide het verzendplatform al van 120 naar 260 medewerkers. De investering bouwt daarmee voort op een uitzonderlijk jaar voor Sendcloud, mede dankzij de explosieve groei van e-commerce en de recentelijke uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk. ,,We nemen Britten aan en die halen we naar Eindhoven”, zei Tolou maandag in de live radio-uitzending tijdens Week van de Ondernemer. Tolou was daar om te horen dat hij was genomineerd voor de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar. ,,Door Brexit zien wij kansen om Engelse webshops te helpen internationaal te shippen. Zij kunnen leveren aan EU en VS.”

Het hele interview dat we maandag met Tolou hielden, kun je via onderstaande mediaplayer beluisteren.

Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je een bevestigingslink kunnen mailen.