Aangeboden door Vodafone Business

Branded Content Groei

Smarter Working volgens Winston Gerschtanowitz: dit is zijn Masterclass

Voor wie succesvol wil ondernemen, is digitalisering noodzakelijk. Zeker nu. En wie inziet dat Smarter Working, op kantoor en thuis, ook belangrijk is in periodes van economische tegenwind, neemt een voorsprong. De komende weken presenteert Winston Gerschtanowitz in samenwerking met Vodafone Business een serie Masterclasses rond de thema’s ‘Leiderschap’, ‘Klantgerichtheid’ en ‘Samenwerken’. Bij elke masterclass krijg je een informatieve whitepaper. De eerste Masterclass (hieronder) biedt vooral inspiratie: het ondernemersverhaal van Gerschtanowitz zelf.

Van onze redactie 18 augustus 2020

Dat Winston Gerschtanowitz sinds jaar en dag een bekende tv-maker en presentator is, weten we allemaal. Van acteur in nineties-soap ‘Goudkust’ tot presentator van ‘RTL Boulevard’, verschillende Postcode Loterij-shows en meer recentelijk The Wall en 50 50 bij SBS6. Daarnaast is de 43-jarige een zeer succesvol ondernemer. Begin deze eeuw was hij één van de oprichters van het mediabedrijf Media Republic. In 2016 begon hij, met Bas Verhart en Taco Ketelaar, aan een nieuw avontuur: DFFRNT Media. Het bedrijf richt zich onder meer op strategisch advies, digitale productinnovatie en digitale platformoplossingen met merken als Fitchannel en huisdieren.nl.

Digitalisering maakt het goedkoper, meetbaarder en dus beter

De topondernemer vertelt in de video onder meer wat hem inspireert en hoe hij gebruik maakt van digitalisering. ,,Digitalisering zorgt voor mogelijkheden die je helpen om het goedkoper, meetbaarder en dus beter te doen. Als je intelligence van data gebruikt om je koers te bepalen, kun je veel efficiënter werken, meer en betere conversie creëren. Uiteindelijk levert het je veel meer op als ondernemer. Dat moet het doel zijn wanneer je digitalisering toepast in je bedrijf.’’

Met de juiste tools biedt thuiswerken nieuwe kansen

Die vooruitgang komt ook terug in het thuiswerken, anno nu. ,,Dat we ineens allemaal thuiswerken was voor mij best wennen. Ik was van de oude stempel. ‘Thuiswerken? Dan neem je toch gewoon een vrije dag op?’. Ik moet eerlijk zeggen: daar wás ik van. Met de juiste tools biedt deze manier van werken juist nieuwe kansen. Al blijft het voor mij wel moeilijk om als ‘mensenmens’ alles van een afstand te moeten doen.’’

Is jouw bedrijf future ready na de crisis?

Nieuwe kansen kwamen ook uitgebreid aan bod in onderzoek van Vodafone Business: welke ondernemers zijn klaar voor de toekomst en wat doen zij anders dan de rest? Hoe zien ‘future ready’ bedrijven eruit en hoe gaan zij om met uitdagingen als het snel veranderende klantgedrag en de wijze waarop talentvolle mensen worden geworven en behouden? Voor Gerschtanowitz komt daar nog een belangrijk inzicht voor de toekomst bij: ,,Wat ik tot nu toe verder van deze crisis heb geleerd? Het aanbrengen van nog meer focus. Recht opzitten en kijken wat er goed en wat er slecht gaat in deze business. Hoe loopt het met de kosten en waar liggen de kansen? Je durft veel duidelijker te kiezen. Door de crisis denk je ook weer na over wat je wilt bereiken. ‘Dit wil ik doen, hiervoor ben ik begonnen en risico gaan lopen’. Dat zie ik als de grootste waarde. Ik hoop dat we het vast kunnen houden. Focussen.’’

Durf vooruit te kijken

Die boodschap en de andere denkwijze daarbij, verkondigt Winston ook in de video. ,,Aan het begin van een nieuw jaar kijken veel bedrijven terug op het afgelopen jaar: hoe kunnen we sommige dingen anders gaan doen zodat het beter wordt? Als je dat elk jaar doet dan ga je wel vooruit, maar kijk je telkens achteruit. En dat terwijl de wereld misschien wel zo snel verandert, dat je, als je vooruit dúrft te kijken, misschien wel verder kunt kijken dan alleen het jaar dat je voor je hebt. Bedenk waar je idealiter naartoe wilt, hoe met klanten om te gaan, hoe die zich bewegen. En als je dan een ideaal punt op de horizon weet te creëren, ga vanuit daar terugwerken naar waar je nu bent. Vraag je dan af: welke keuze moet ik voorwaarts maken om daar zo snel mogelijk te komen? Dán heb je iets te pakken. En dat begeleiden, vind ik het allerleukste wat er is.”

VODAFONE SMARTER WORKING: VOORUITGANG MET ELKE VERBINDING

Met Smarter Working van Vodafone Business kun je altijd en overal samenwerken. Collega’s zijn altijd bereikbaar en hebben veilig toegang tot data. Dit zorgt uiteindelijk voor kostenverlaging en productiviteitsverhoging. Doe nu je voordeel met de Masterclasses Vooruit en de bijbehorende whitepapers, ontwikkeld door Vodafone Business in samenwerking met De Ondernemer.

Deze serie bestaat uit vier video's. Hierna volgen nog drie masterclasses rond de thema’s ‘Leiderschap’, ‘Klantgerichtheid’ en ‘Samenwerken’. Bij elke masterclass kun je een informatieve whitepaper downloaden.

tracking pixel