Video Groei

Startup Stories: zo krijgt koeriers-app Brenger personeel mee in bedrijfsmissie

Met hun concept lijkt startup Brenger een gat in de markt gevonden te hebben. In korte tijd heeft het bedrijf van de jonge ondernemers Derk van der Have en Wisse Koedam dan ook veel medewerkers aangenomen, maar de vraag is: hoe geef je leiding aan al die mensen? Groei-expert Irene Zijp komt te hulp in een nieuwe aflevering van Startup Stories.

Presentatie: Roland Tameling en Irene Zijp | Camera & Edit: Mark van Binsbergen 10 juni 2019

In Startup Stories geeft Irene Zijp (Peritam) tips tegen de groeipijnen van startende ondernemers. In deze aflevering komt Derk van der Have aan het woord, de oprichter van de start-up Brenger. Dit is een app die consumenten helpt koeriers in de buurt op te sporen. Hierdoor hoeven mensen die iets willen verhuizen niet zelf een busje te huren, en heeft de koerier (die toch al in de buurt is) extra inkomsten.

Irene Zijp ziet goede kansen voor het bedrijf omdat ze een niche in de markt gevonden hebben, maar ze kan wel helpen bij het grip krijgen op personeel. Van der Have geeft namelijk aan dat hij in korte tijd veel mensen aangenomen heeft (18fte), waardoor hij ineens op een andere manier het bedrijf moeten leiden dan toen hij alleen met mede-oprichter Koedam was.

Lees ook: Met deze tips groeit vegansnacks-startup Freggies naar scale-up

Hoe houdt hij bijvoorbeeld iedereen op de hoogte van veranderende processen en krijgt hij het team mee in de missie van het bedrijf? Volgens groeicoach Zijp is het bij het communiceren over de processen vooral belangrijk dat je een duidelijke strategie met een tienjarenplan hebt. Als dat plan op scherp staat, is het belangrijk dat je op gezette momenten samenkomt met je personeel. Niet geliefd, maar wel belangrijk voor start-ups: Brenger moet een vergaderritme krijgen. Kijk mee!

Zelf aan de slag met de groei van je onderneming?

Download deze whitepaper (Bewust en bekwaam groeien) van Irene Zijp van Peritam om verdere stappen te kunnen zetten.