Nieuws Groei

Effectiever doneren aan goede doelen met nieuw platform Kinder

Een nieuwe investeringsronde stelt tech-startup Kinder in staat haar bestaande netwerk van goede doelen verder uit te breiden en om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Met één van die nieuwe functies, Kinder Appeals, kunnen consumenten direct bijdragen aan effectieve oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken. Oprichter Mathys van Abbe legt uit.

Van onze redactie 2 september 2020

NGO Kinder Appeal platform donaties

Foto: Kinder

De zogenaamde 'tech-for-good'-startup Kinder heeft 525.000 euro extra opgehaald in de laatste investeringsronde. De onderneming heeft nu in totaal sinds de oprichting 2,1 miljoen euro aan investeringen toegezegd gekregen. Naast een groep angel investeerders nam oprichter Mathys van Abbe zelf ook deel aan de nieuwste investeringsronde.

Lees ook: Dit zijn de salarissen van directeuren bij goede doelen

Onderzoek naar impact donaties goede doelen

Onderzoek staat centraal in alles wat Kinder doet. Als onafhankelijk beoordelaar van goede doelen heeft de startup wereldwijd al meer dan 2.500 organisaties onderzocht op hoe efficiënt zij impact maken met opgehaalde donaties. Door alleen goedgekeurde partijen uit te lichten, helpt het bedrijf consumenten om organisaties te vinden die het meest efficiënt een relevant maatschappelijk probleem aanpakken. Via het online platform van Kinder krijgen donateurs meer context rondom maatschappelijke kwesties en kunnen ze snel en gemakkelijk geld geven aan de meest effectieve organisaties.

''We willen uitgroeien tot de grootste onafhankelijke beoordelaar van de geefsector en dé plek worden waar zowel donateurs als organisaties onafhankelijk advies raadplegen''

Mathys van Abbe, oprichter Kinder

,,Wij zijn ervan overtuigd dat online fondsenwerving op de voorgrond zal blijven staan in de liefdadigheidssector, ook na de pandemie. Daarom helpen we organisaties met het effectiever inrichten van hun online fondsenwerving. Zo willen we uitgroeien tot de grootste onafhankelijke beoordelaar van de geefsector en dé plek worden waar zowel donateurs als organisaties onafhankelijk advies raadplegen'', vertelt de oprichter van Kinder, Mathys van Abbe.

Lees ook: Steeds grotere investeringsbereidheid via crowdfunding

Inkomsten blijven uit door corona

Door de coronacrisis lopen goede doelen flink inkomsten mis. Ze zijn daarom genoodzaakt volledig in te zetten op online fondsenwerving. Dankzij de nieuwe financieringsronde zal Kinder haar fintech-oplossingen voor deze organisaties sneller kunnen uitbreiden en meer organisaties over de hele wereld helpen effectiever te worden, zowel op het gebied van bedrijfsprocessen als fondsenwerving. De startup zal zich de komende maanden focussen op de ontwikkeling van de Kinder Appeals en het Kinder Fundraiser platform.

Kinder in het kort

Kinder is een platform dat onderzoek, storytelling en donatietools combineert. Het maakt fondsenwerving makkelijker voor organisaties via de Charity Zone, een online onderzoeks- en donatieplatform, gericht op het promoten van transparante goede doelen en het laten groeien van particulieren donaties binnen de liefdadigheidssector.

Het bedrijf streeft ernaar het vertrouwen in de non-profitsector terug te winnen door partner te worden op het gebied en particuliere donaties in de hele sector te vergroten.