Nieuws Groei

Red-je-pakketje groeit verder, nu nog personeel

Het vijf jaar begonnen Red-je-pakketje groeit als kool. Inclusief Amsterdam zijn er al zes distributiecentra. In Zwolle, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Arnhem zijn vestigingen. Rijen is de zevende vestiging. Uitbreiden lukt wel, maar genoeg personeel vinden is een stuk lastiger.

Berry van der Heijden 16 augustus 2021

Red je pakketje bezorgdienst

Bezorgdienst Red je Pakketje opent zevende vestiging in oude distributiehal van Jan Hendriks aan de Kempenbaan. Foto's: AD/Pix4Profs-Ron Magielse.

Er zijn misverstanden over de naam, maar Red je Pakketje is zeker geen zoekdienst die verdwenen pakketten opspeurt. ,,Ons bedrijf is gespecialiseerd in avondbezorging op dezelfde dag. Wat 's ochtends bij de webshop besteld wordt, leveren wij dezelfde dag tussen 17.00 en 22.30 aan de deur af.”

De vestiging van een sorteercentrum van Red je Pakketje in Rijen levert 120 banen op. Het bedrijf dat voor webwinkels van IKEA tot Bol.com pakketten bezorgt, huurt een 4200 m2 groot pand op bedrijventerrein De Hanen. ,,We verwachten uit te groeien naar 300 banen", zegt projectmanager Anne-Jan Telgen in het AD.

Lees ook: Volledig duurzaam in Midden-Nederland: pakketbezorger Red je Pakketje zet stappen

In de ochtend worden pakketten opgehaald bij de grote e-winkels, maar ook bijvoorbeeld bij een verkoper van Brabantse worstenbroodjes. De pakketten worden dezelfde dag verdeeld over de zeven sorteercentra en aan huis bezorgd. Vanuit Rijen in de gebieden rondom Breda, Tilburg, Roosendaal, Bergen op Zoom en geheel Zeeland.

,,Uit simulatiemodellen via de computer kwam Rijen als ideale nieuwe locatie naar voren. Rijen ligt tussen Breda en Tilburg en dicht bij de A58 en A27. We zitten het liefst zo dicht mogelijk bij waar de meeste pakketten worden bezorgd. Dat is goed voor het milieu, voor de klant en voor ons. ”, legt Telgen uit.

'We compenseren de gereden kilometers nu, maar we willen naar nul uitstoot'

Het bedrijf streeft naar 100 procent elektrisch rijden. Het pand in Rijen wordt ingericht met een laadplein. Directeur en mede-oprichter Sam Rohn: ,,Het is een persoonlijke missie van mij om emissievrij te gaan bezorgen. Daarom kopen we groene stroom in. Met zonnepanelen redden we het niet.”

Door het wereldwijde tekort aan chips zit op sommige auto's een lange levertijd. ,,We hebben nu vijftig elektrische auto's. Eind volgend jaar moeten dat er 150 zijn. Dan zijn we de diesels kwijt. We compenseren de gereden kilometers nu, maar we willen naar nul uitstoot.”

Lees ook: Sam Rohn (Red Je Pakketje): 'Een echt goede bedrijfsnaam verzinnen is moeilijk'

100 procent groei per jaar

Red je Pakketje hoort volgens Rohn al een paar jaar op rij tot de snelst groeiende bedrijven in Nederland. ,,We zitten op 100 procent groei per jaar. Na vijf jaar zijn we een grote startup, maar nog een kleintje in de bezorgwereld met een marktaandeel van 1 procent.”

In april dit jaar is Red je Pakketje overgenomen door de Zweedse emissievrije pakketbezorger Instabox dat pakketten bezorgt via kluisjes. ,,De lat ligt nog hoger. We zijn al op zoek naar een achtste vestiging, maar daar hebben we nog geen locatie voor.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws