Nieuws Groei

Startups Yes!Delft gaan Rotterdamse ondernemers helpen

YES!Delft, de broedplaats voor technische startups van de TU Delft, slaat de vleugels verder uit. De Delftse motor achter tweehonderd beginnende bedrijven gaat samenwerken met de Erasmus Universiteit.

Carel Van Der Velden (AD) 2 maart 2020

Laatste update: 2 maart 2020 09:00

YES Delft Rotterdam startups

De eerdere opening YES!Delft The Hague in het Central Innovation District in Den Haag. Foto: YES!Delft

De Rotterdamse onderwijsinstelling wil op deze manier het ondernemerschap onder studenten en afgestudeerden stimuleren. ,,Op deze wijze kunnen we onze maatschappelijke impact vergroten.”

De samenwerking werd onlangs bekrachtigd in een zogenoemde letter of intent, die is ondertekend door rector Rutger Engels van de Erasmus Universiteit en de directie van YES!Delft. De partijen hebben afgesproken dat YES!Delft een speciaal programma gaat opzetten in Rotterdam. In eerste instantie kunnen lopende initiatieven een beroep doen op de expertise van de Delftenaren. In de toekomst kunnen ook studenten met nieuwe ondernemersplannen aankloppen.

''Dit is een mooie volgende stap in deze regio''

Tim van der Hagen, voorzitter TU Delft

Cleantech, robotica en medische technologie

De Rotterdamse universiteit beschikt reeds over het Erasmus Center for Entrepreneurship om het ondernemerschap te stimuleren. Dit gebeurt vooral in de medische, juridische en economische hoek. YES!Delft is deskundig in het helpen van ondernemingen die actief zijn op terreinen als luchtvaart, cleantech, robotica en medische technologie. Volgens voorzitter Hans Smits van de Erasmus Universiteit vullen YES!Delft en het Erasmus Center for Entrepreneurship elkaar daarmee prima aan.

Lees ook: Jeroen Bertrams: vijf valkuilen bij investeren in startups

Voorzitter Tim van der Hagen van de TU Delft noemt de samenwerking een logische stap. Hij vertelt dat de afgelopen jaren reeds diverse bedrijven uit de regio Rotterdam zijn ingestroomd bij YES!Delft. Gezien de fysieke nabijheid ligt verdere samenwerking volgens hem voor de hand. ,,Dit is een mooie volgende stap in deze regio.”

Broedplaats voor startups

YES!Delft is sinds 2005 uitgegroeid tot één van de succesvolste broedplaatsen voor startups ter wereld. Meer dan tweehonderd bedrijven doen een beroep op YES!Delft, dat beschikt over een groot netwerk aan mentoren, experts, investeerders en potentiële zakenpartners.

Lees ook: Voorzitter Europese Commissie: 'Als Europa startups helpen groeien'