Nieuws Groei

The Student Hotel haalt 300 miljoen euro op voor zeven nieuwe hotels

Studentenhuisvester The Student Hotel heeft 300 miljoen euro aan nieuwe investeringen opgehaald. Met het geld wil het in Amsterdam gevestigde bedrijf internationaal groeien. Onder meer pensioenbelegger APG steekt geld in The Student Hotel, dat studentenkamers in de zomermaanden verhuurt als hotelkamer.

Van onze redactie 5 oktober 2021

Student Hotel Delft 300 miljoen

The Student Hotel wil op nog eens zeven locaties in Europa een studentenflat annex hotel openen, naast de al bestaande vijftien. Foto: The Student Hotel

APG verstrekt via een dochteronderneming met vermogensbeheerder LaSalle 175 miljoen euro voor de verdere uitbreiding. Daarnaast investeert de Britse vermogensbeheer Aermont miljoenen in het in 2012 opgerichte bedrijf. Hoeveel The Student Hotel daarmee waard wordt, is niet bekendgemaakt.

Lees ook: Fintech-startup BridgeFund haalt 20 miljoen groeigeld op

Drie 'hotels' erbij tijdens coronacrisis in Delft, Bologna en Wenen

The Student Hotel wil op nog eens zeven locaties in Europa een studentenflat annex hotel openen, naast de al bestaande vijftien. Dat moet drieduizend extra kamers opleveren. Het bedrijf zegt dat de combinatie van hotel- en studentenverhuur succesvol is. Onomstreden is het model niet. In Nederland uitte de Landelijke Studentenvakbond geregeld kritiek op de vermeende problemen met huurdersbescherming, doordat de scheidslijn tussen hotelkamer en studentenkamer vaag zou zijn.

The Student Hotel in Wenen.

Gedurende de coronacrisis opende The Student Hotel nog eens drie 'hotels' in Delft, Bologna in Italië en de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De sluiting van universiteiten en reisrestricties raakten het bedrijf wel. In het afgelopen academische jaar, dat liep tot september, was slechts iets meer dan de helft van alle kamers gevuld. Het herstel heeft nu wel ingezet. De langetermijnverhuur is weer terug op het niveau van 2019, zo verklaart het bedrijf.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws