Nieuws Groei

Tech-startup Noon haalt 500.000 euro op om welzijn werknemers met behulp van data te verbeteren

Noon heeft via een investering 500.000 euro opgehaald. De tech-startup biedt medewerkers en teams een tool om via het communicatiekanaal Slack hun mentale staat dagelijks te visualiseren en op effectieve wijze te verbeteren door middel van data-gedreven inzichten en persoonlijke aanbevelingen.

Van onze redactie 8 mei 2023

Noon Saul Johnson Hendrik Jan Griffioen

Hendrik-Jan Griffioen (rechts) en Saul Johnson zijn de oprichters van Noon. Foto: Noon

35 procent van de wereldwijde beroepsbevolking worstelt met psychische problemen die rechtstreeks verband houden met chronische stress en burn-outs. Dit gaat gepaard met een grote uitdaging voor leidinggevenden. Deze factoren leiden immers niet enkel tot een afname van het algehele welzijn van de werknemer in kwestie, ook tot een vermindering van productiviteit en een hoger personeelsverloop.

Onderzoek van Berkeley University toont aan dat het lokaliseren van de stressbron de meest effectieve wijze blijkt om mentale problemen tegen te gaan. Waar een tool voor bedrijven in lijn met dit inzicht tot op heden ontbrak, ontwikkelden Hendrik-Jan Griffioen en Saul Johnson Noon. Hiervoor werd samengewerkt met gezondheidsprofessionals, leidinggevenden en werknemers.

'Om hun missie te verwezenlijken om het welzijn van Nederlandse werknemers op duurzame wijze te verbeteren, heeft Noon het half miljoen opgehaald in een pre-seed financieringsronde'

Met tool Noon kunnen teams en werknemers hun eigen welzijnsstrategie ontwerpen

Met Noon, dat direct in Slack wordt geïntegreerd, kunnen teams en werknemers hun eigen welzijnsstrategie ontwerpen. Zo kunnen zij direct via dit communicatiekanaal dagelijks onder andere hun productiviteit, werkdruk, mate van controle, werksfeer en energieniveaus in kaart brengen.

Veranderingen en trends worden gevisualiseerd op individuele dashboards - die enkel toegankelijk zijn voor de desbetreffende medewerkers - en team dashboards waarbij de data op anonieme wijze is samengevoegd. Op deze wijze wordt het mogelijk om de bron van problemen te herleiden en hier middels data-gedreven inzichten en persoonlijke aanbevelingen gepaste acties op te ondernemen voor verbetering.

Lees ook: Eindhovens investeringsfonds Krieckaert zet in op hightech startups met slimme handschoen als eerste project

Polarsteps, vandeBron en Pinch maken inmiddels gebruik van Noon

Om hun missie te verwezenlijken om het welzijn van Nederlandse werknemers op duurzame wijze te verbeteren, heeft Noon het half miljoen opgehaald in een pre-seed financieringsronde. Dit deed het bedrijf bij Builders Studio, een startupstudio voor SaaS-bedrijven voor de toekomst van wonen en werken, waar Noon ook haar oorsprong vindt.

Met de financiering wordt de lancering van het platform bekostigd en opgeschaald. Inmiddels wordt het platform gebruikt door bedrijven in Europa en Amerika, waaronder Polarsteps, vandeBron en Pinch. Gedurende de komende maanden hoopt Noon de gebruikersgroep snel uit te breiden.

Lees ook: Droomstart-winnaar FinBuddy gaat samenwerking aan met betaalplatform Buckaroo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws