Podcast Droomstart

Duo schudt uitvaartbranche op met ‘Booking.com voor de allerlaatste reis’

De uitvaartbranche lijkt een kansrijke markt voor startups. Zo zit de boel er tamelijk vastgeroest, terwijl er jaarlijks toch ruim een miljard euro in omgaat. De multomap met kisten waaruit je kunt kiezen, oogt alleen vrij onpersoonlijk. Afscheid nemen kan en moet veel persoonlijker, vinden Nelleke Weltevrede en haar man Frank Pynenburg.

Droomstart nelleke weltevrede frank pynenburg

Foto: Ruud Voets.

Van onze redactie 12 april 2022

Embed bonus:

Daarom pitchte Weltevrede drie maanden geleden hun ‘hemelbestormende idee’ Uitvaardigheid aan de Droomstart-jury en oogste ze lof voor deze ‘Booking.com voor de allerlaatste reis’. Maar hoe staat het nu met hun onderneming? Is hun idee concreter en hoe bevalt dat eigenlijk, het ondernemerschap? Je hoort het in de vijfde aflevering van Droomstart.

Lees ook: Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Van idee naar concept

Zo koppelde De Ondernemer het duo aan een startupcoach. Samen maakten ze een plan om van idee naar een concept te gaan. Het eerste werk? Interviews voeren om erachter te komen wáár de pijn in de markt zit. De eerste lessen zijn al geleerd. Weltevrede: ,,Ik kom uit de politiek en daar moest ik voor een campagneplan alles van a tot z voorbereiden. Terwijl hier twijfel en itereren de modus is. Niks als waarheid aannemen, maar juist alles in twijfel trekken en je daarop snel aanpassen.”

De vijfde aflevering van Droomstart is opgedeeld in tweeën. In het eerste deel gaat Droomstart-juryvoorzitter Niels Meijssen in gesprek met de ondernemers. Hoe staat het nu met Uitvaardigheid en welke lessen zijn er onderweg geleerd?

Lees ook: Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Voor het eerst is er ook een bonusaflevering. Hierin komt sartupmentor Johan Langendoen uitgebreid aan het woord. Hoe lukt het Weltevrede en Pynenburg om van idee naar concept te gaan. In deze bonusaflevering krijg je een uniek inkijkje in de startupfase van Uitvaardigheid en gaan we dieper in op de zogeheten ‘problem interviews’ en het invullen van een ‘Lean Canvas’.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Zo Genaamde Podcast

Hoe lol en kwaliteit Fatboy groot maken: 'We zullen nooit een kantoorprullenbak maken'

Waar komen namen als Uitgekookt, TUI en Fonq vandaan en wat betekenen ze eigenlijk? In De Zo Genaamde Podcast ontdekt naamexpert Floris Hülsmann de bijzondere verhalen achter deze merknamen. In aflevering 2 kom je alles te weten over het ontstaan en de betekenis van Fatboy. Het Brabantse bedrijf heeft lol en kwaliteit hoog in het vaandel. 'We nemen het leven niet te serieus en brengen onconventioneel design.'

Details
De Zo Genaamde Podcast

Het uitgekookte verhaal achter de merknaam van maaltijdservice Uitgekookt

Fatboy, Old Amsterdam, TUI, Uitgekookt; bekende merknamen die we bijna iedere dag wel voorbij horen komen. Maar waar komen die namen vandaan en wat betekenen ze eigenlijk? In De Zo Genaamde Podcast ontdekt naamexpert Floris Hülsmann de bijzondere verhalen achter deze merknamen. In deze eerste aflevering Johan van Marle, eigenaar van de innovatieve maaltijdservice Uitgekookt.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details