Podcast Droomstart

Duo schudt uitvaartbranche op met ‘Booking.com voor de allerlaatste reis’

De uitvaartbranche lijkt een kansrijke markt voor startups. Zo zit de boel er tamelijk vastgeroest, terwijl er jaarlijks toch ruim een miljard euro in omgaat. De multomap met kisten waaruit je kunt kiezen, oogt alleen vrij onpersoonlijk. Afscheid nemen kan en moet veel persoonlijker, vinden Nelleke Weltevrede en haar man Frank Pynenburg.

Droomstart nelleke weltevrede frank pynenburg

Foto: Ruud Voets.

Van onze redactie 12 april 2022

Daarom pitchte Weltevrede drie maanden geleden hun ‘hemelbestormende idee’ Uitvaardigheid aan de Droomstart-jury en oogste ze lof voor deze ‘Booking.com voor de allerlaatste reis’. Maar hoe staat het nu met hun onderneming? Is hun idee concreter en hoe bevalt dat eigenlijk, het ondernemerschap? Je hoort het in de vijfde aflevering van Droomstart.

Lees ook: Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Van idee naar concept

Zo koppelde De Ondernemer het duo aan een startupcoach. Samen maakten ze een plan om van idee naar een concept te gaan. Het eerste werk? Interviews voeren om erachter te komen wáár de pijn in de markt zit. De eerste lessen zijn al geleerd. Weltevrede: ,,Ik kom uit de politiek en daar moest ik voor een campagneplan alles van a tot z voorbereiden. Terwijl hier twijfel en itereren de modus is. Niks als waarheid aannemen, maar juist alles in twijfel trekken en je daarop snel aanpassen.”

De vijfde aflevering van Droomstart is opgedeeld in tweeën. In het eerste deel gaat Droomstart-juryvoorzitter Niels Meijssen in gesprek met de ondernemers. Hoe staat het nu met Uitvaardigheid en welke lessen zijn er onderweg geleerd?

Lees ook: Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Voor het eerst is er ook een bonusaflevering. Hierin komt sartupmentor Johan Langendoen uitgebreid aan het woord. Hoe lukt het Weltevrede en Pynenburg om van idee naar concept te gaan. In deze bonusaflevering krijg je een uniek inkijkje in de startupfase van Uitvaardigheid en gaan we dieper in op de zogeheten ‘problem interviews’ en het invullen van een ‘Lean Canvas’.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details