Nieuws Groei

Unwaste wil wereld veroveren met zeep en shampoo van koffiedik en sinaasappelschillen

Verzorgingsproducten zoals shampoo, scrub en zeep maken van koffiedik en sinaasappelschillen? Unwaste doet het. Waardevolle grondstoffen die anders tot afval bestempeld worden, krijgen dankzij het bedrijf een dagelijkse functie in circulaire verzorgingsproducten. Om nog meer impact te kunnen maken en te groeien is het bedrijf een sharefundingcampagne gestart met 75.000 euro als streefbedrag.

Van onze redactie 5 juli 2023

Unwaste ondernemer

Ceo Bart Aupers is mede-oprichter van Unwaste. Foto: Unwaste

Ceo en mede-oprichter Bart Aupers weet alle ins en outs over de circulaire economie en is Unwaste gestart vanuit een fascinatie voor afval: ,,De natuur kent geen afval, de mens wel. We geloven in een wereld waar afval niet bestaat. Vanuit dat idee is Unwaste ontstaan. Hoe symbolisch is het dat je jezelf kunt schoonmaken en verzorgen met ingrediënten uit producten die anders als afval zouden worden bestempeld."

Om deze missie, een wereld zonder afval, te bereiken zijn er investeerders nodig. Inmiddels hebben al meer dan 30 ‘Unwasters’ geïnvesteerd in het bedrijf en daarmee is meer dan 39.000 euro opgehaald.

''Productontwikkeling en een merk bouwen kost veel geld. We vragen daarom de community onderdeel te worden van Unwaste middels deze sharefundingcampagne''

Bart Aupers, Unwaste

Groeien met Unwaste om meer impact te kunnen maken

Op dit moment heeft het bedrijf een retail portfolio met negen verschillende producten zoals soap -, scrub - en shampoo bars. Daarnaast is Unwaste actief in de business-to-businessmarkt. Grote bedrijven, waaronder Nationale Nederlanden, Accenture, Albron, maar ook lokale gyms maken gebruik van de vloeibare zeep in dispenser.

Aupers: ,,Eigenaarschap is een van de vijf kernwaarden van Unwaste. We geloven in de kracht van de community om onze missie uit te bouwen. Productontwikkeling en een merk bouwen kost veel geld. We vragen daarom de community onderdeel te worden van Unwaste middels deze sharefundingcampagne."

Het Unwaste-team. Foto: Unwaste

Lees ook: Opsteker voor Seepje: eerste wasmiddelmerk met keurmerk vrij van microplastics

Startup wil investeren in onderzoek naar nieuwe reststromen

Unwaste streeft ernaar minimaal 75.000 euro op te halen door certificaten van aandelen uit te geven. Met de sharefunding wordt geīnvesteerd in de groei van het bedrijf. De social enterprise wilt het opgehaalde bedrag investeren in onderzoek naar nieuwe reststromen om zo nieuwe organische grondstoffen te gebruiken in het assortiment. Daarnaast wilt Unwaste het assortiment uitbreiden met nieuwe producten en meer consumenten aantrekken met een strategische mediacampagne

Er kan nog tot en met 14 augustus geïnvesteerd worden, de sharfundingcampagne is hier te vinden.

&t=9s

Lees ook: Food for Skin maakt de wereld en de mens steeds een beetje mooier met cosmetica

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws