Nieuws Groei

Warm welkom voor buitenlands personeel

Een gratis portaalwebsite met het studieaanbod van ruim 2.450 Engelstalige universiteiten. Dat is wat het succesvolle bedrijf StudyPortals in Eindhoven aanbiedt. De medewerkers, afkomstig uit de hele wereld, voelen zich thuis in de lichtstad door hulp van Holland Expat Center South.

Jack Monde 26 februari 2017

Joran van Aart Study Portals

Joran van Aart (33), chief operating officer bij StudyPortals, wilde na z’n studie aan de TU Eindhoven de wijde wereld in. Succesvolle buitenlandse stages smaakten naar meer. Dat liep anders: de wereld kwam naar hem, in de vorm van StudyPortals. Dit bedrijf startte tien jaar geleden als initiatief van drie studenten in een kantoortje op Strijp-S in Eindhoven. Begin dit jaar verhuisde het bedrijf, met inmiddels 150 medewerkers, naar een etage in het Klokgebouw op Strijp-S. In deze hippe, industriële omgeving werkt een internationaal gezelschap van 34 verschillende nationaliteiten.

Matchen

,,Vorig jaar hebben we 57 nieuwe mensen aangenomen en dit jaar zal dat aantal zeker verdubbelen. Met vestigingen in Melbourne, Boekarest, Manchester en Boston groeien we hard”, vertelt Van Aart enthousiast. Wereldwijd maken zo’n 20 miljoen studenten per jaar gebruik van StudyPortals. ,,We groeien nu met zo’n zeventig procent per jaar. Door studenten inzicht te geven in de mogelijkheden die er zijn op het gebied van internationale studies kunnen ze de beste studiekeuze maken. De perfecte match, daar gaat het om.”

Talent

StudyPortals kiest bewust voor medewerkers uit zoveel mogelijk verschillende landen. ,,Buitenlandse partijen vinden het prettig om zaken te doen met mensen in hun eigen taal. Onze medewerkers verdienen niet alleen een fijne werkplek, maar krijgen ook een warm welkom in de stad. Holland Expat Center South helpt hen met praktische zaken zoals inschrijving bij de gemeente, verblijfsvergunning, huis - vesting, zorg, bank- en belastingzaken en een sociaal netwerk. Ze hebben een gratis dienstverlening voor bedrijven met internationale medewerkers en ze helpen ons gevonden talent ook voor langere tijd aan ons te binden.”

Dit jaar zullen we weer veel mensen aannemen

Joran van Aart, chief operating officer