Nieuws Groei

Heb jij de zomer gebruikt voor je verdere ontwikkeling als ondernemer?

Een deel van Nederland is sinds maandag weer aan het werk na een - hopelijk - heerlijk ontspannen zomervakantie in binnen- of buitenland. Voor veel mensen is deze periode een tijd van bezinning. Of juist om ‘gewoon’ door te gaan met je ontwikkeling als ondernemer door middel van trainingen of vakliteratuur? We vroegen het onze lezers.

Van onze redactie 23 augustus 2022

Training werk vakantie man laptop

Ging bij jou de laptop toch open tijdens de afgelopen zomervakantie? Foto: Shutterstock

Voor velen was het een uitgelezen moment om lang en goed na te denken over wat je na die periode op het strand, aan het meer of in de caravan wil gaan doen met je onderneming, carrière en zakelijke ambitie.

De Ondernemer wilde graag weten hoe dat bij jou zit. Heb je de afgelopen weken gewerkt aan de verdere ontwikkeling van je ondernemerschap? Of misschien heb je nog even vakantie en ben je er momenteel mee bezig? Want juist in deze tijden van inflatie, personeelstekort en energietransitie kan het dé periode zijn om je door te ontwikkelen als ondernemer.

Lees ook: Terug naar kantoor: zo ga je fris met je team aan de slag zonder post-vakantiedip

Boeken en podcasts populair tijdens zomervakantie

We plaatsten recent een poll op onze LinkedIn-pagina met daarin de vraag: Op welke manier ontwikkel jij je verder als ondernemer in de zomerperiode? Slechts 4 procent dook in de digitale of andere schoolbanken om een of meerdere trainingen te volgen. Daarentegen pakte maar liefst 40 procent een boek of e-reader op, of luisterde naar podcasts ter inspiratie.

Een bescheiden aantal van 14 procent ging in de voorbije zomerperiode met beiden aan de slag. Zowel een of meerdere trainingen als kennisvergaring met behulp van een boek of podcast. En dan is er altijd nog die grote groep - en het is je goed recht - die even helemaal geen zin heeft in loopbaanplannen, het opdoen van vakkennis en het concretiseren van de ondernemersambities met het strandzand tussen de tenen en de cocktail in de hand.

'Wil jij weten hoe je nieuwe groeikansen het best kunt implementeren en welke stappen je hiervoor kunt zetten? Volg dan een van de gratis hoorcolleges in september gegeven door de Groeicollege-experts'

Volg gratis hoorcolleges gegeven door de Groeicollege-experts

Nu de vakantie voorbij is en het najaar zo zachtjes aan op de deur klopt, is het wellicht alsnog tijd voor die training. Heb je al eens nagedacht over de mogelijkheden die Het Groeicollege je kan bieden? Volg de unieke opleiding voor ondernemers met groeiambitie, ontwikkeld door experts van nlgroeit en de Erasmus Universiteit. Het lesprogramma combineert wetenschap én praktijk in online hoorcolleges, hands-on opdrachten en sparren met mede-ondernemers in kleine groepen onder begeleiding van een teamcoach.

Wil jij weten hoe je nieuwe groeikansen het best kunt implementeren en welke stappen je hiervoor kunt zetten? Volg dan een van de gratis hoorcolleges in september gegeven door de Groeicollege-experts. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen over de inhoud van het college en deelname aan Het Groeicollege vanaf 29 september.

Lees ook: Hoe deze ondernemer het groeigeheim van Coolblue succesvol leerde toepassen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws