Aangeboden door KVK

Branded Content Innovatie

Hoe de moeder van Julian hielp met het winnen van de KVK Innovatie Top 100

'Bij het robotica instituut aan de TU Delft ontwikkelden we robots. Mijn moeder sliep slecht in die tijd, chronisch, en toen zeiden we tegen elkaar: kunnen we iets in technologie vinden dat haar kan helpen. Lang verhaal kort: na veel 3d-printen en prototypes op mijn moeder getest kwamen we op iets dat daadwerkelijk bleek te helpen'. Vier jaar later resulteerde een heuse slaaprobot voor Julian Jagtenberg en zijn Somnox in het winnen van de KVK Innovatie Top 100.

Van onze redactie 22 januari 2021

Somnox team slapen bed innovatie

Job Engel, Wouter Kooyman van Guldener, Stijn Antonisse en Julian Jagtenberg van het winnende Somnox.

Hij is er nog beduusd van, Julian Jagtenberg van Somnox, als we hem de avond na de bekendmaking van het winnen van de KVK Innovatie Top 100 bellen. ,,Ineens kwam ik vol in beeld en had ik een gesprek met de koning!", vertelt hij in de podcast. ,,Het winnen van de KVK Innovatie Top 100 kwam echt als een volslagen verrassing." De onafhankelijke jury, onder leiding van innovator Ruud Koornstra, was unaniem in de keuze.

Lees ook: Somnox wint KVK Innovatie Top 100

Met hulp van de Somnox Slaaprobot komt er een eind aan slapeloze nachten. Door de subtiele geluiden en bewegingen die de robot maakt, waarmee een menselijke ademhaling wordt gesimuleerd, ontspan je gemakkelijker. Gebruikers vallen niet alleen rustiger in slaap, maar ook sneller en dieper. De robot vermindert stress en helpt het hoofd leeg te maken. Dat zorgt voor een uitgerust gevoel overdag.

De uitslag en de prijsuitreiking van de 15e KVK Innovatie Top 100 kun je via deze link bekijken, het gesprek met Julian Jagtenberg is hierboven te beluisteren:

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.