Nieuws Innovatie

Prikbord overheid: Innovatie over grenzen

Bossche bedrijven kunnen voortaan aanspraak maken op een nieuw investeringsfonds van de gemeente, universiteiten en hogescholen investeren samen met ondernemers in Beagle Brabant en de eerste Nederlandse universitaire studie Data Science gaat in september van start. Dit zijn de nieuwe ontwikkelingen in Midden-Brabant

Wouter ter Haar 31 mei 2016

Universiteit Eindhoven

Nieuw investeringsfondsBossche bedrijven kunnen aanspraak maken op een nieuw investeringsfonds van de gemeente, bestemd voor investeringen in uitbreiding door veelbelovende innovatieve bedrijven in agrifood, ICT, groene technologie en health. In het fonds zit 11 miljoen euro: 8 miljoen afkomstig van de gemeente en 3 miljoen van private investeerders. Beheerder wordt de Bossche Investerings Maatschappij.

Innovatie over grenzenBrabantse universiteiten en hogescholen investeren samen met ondernemers 1,4 miljoen euro in Beagle Brabant, dat instellingen, bedrijven en mensen aan elkaar moet koppelen om innovatie verder te brengen. De provincie Noord-Brabant investeert 710.000 euro in de samenwerking. Daarvan wordt 300.000 euro geïnvesteerd via de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

Studie Data ScienceIn september start de eerste Nederlandse universitaire bachelorstudie Data Science op de universiteiten van Tilburg en Eindhoven. Ook masteropleiding Data Science Entrepreneurship begint. Voor studiejaar 2016-2017 wordt gemikt op 80 bachelorstudenten en 40 masterdeelnemers. Onderzoek van de Nationale Denktank wijst uit dat Nederland in 2018 een tekort van 8000 dataspecialisten heeft. In Zuidoost-Brabant worden elk jaar zeker 300 nieuwe data scientists gevraagd.