Aangeboden door KVK

Podcast

Prominenten KVK Innovatie Top 100: ‘Durf te investeren en risico te nemen’

In deze podcast gaan we in gesprek met ondernemers die eerder een prominente plek in de KVK Innovatie Top 100 hebben bemachtigd. Arnold van der Linden (Timmerbedrijf Van der Linden), Alexander Suma (IbisPower) en Willemijn Wortelboer (Raw Paints) vertellen hoe hun bedrijf zich sindsdien ontwikkeld, hoe innovatief zij ondernemend Nederland vinden én geven innovatieve adviezen aan collega-ondernemers.

Van onze redactie 4 december 2020

Arnold van der Linden was in 2006 de allereerste winnaar van de Innovatie Top 100. Hij won de prijs met de Deurmaat, een tilsysteem dat het afhangen van deuren makkelijker maakt. In de podcast vertelt hij onder meer: ,,Het winnen van deze prijs heeft ons bedrijf destijds een enorme impuls gegeven. Ik hoor nu nog steeds vaak: hé, ben jij die van de Deurmaat?”

Waar de drie ondernemers het in de podcast vooral over kansen hebben, ontstaat er ook een gezamenlijke oproep om ‘het innovatieve’ in de breedste zin des woords toch vooral te blijven omarmen; ondernemers, investeerders, overheid.

'Laat de kaas niet van het brood eten, dúrf!'

Kijkend naar het nu dan vindt Alexander Suma bijvoorbeeld dat ‘we innovaties weggeven’. Hij noemt zonnepanelen. ,,Daar hebben wij heel veel in ontwikkeld, maar dan geven wij het weg aan China. Die pakken het qua productie en business groter op. Ik vind dat Nederland daar iets laat liggen, daar kunnen we zoveel meer mee doen." Hij doet in de podcast een oproep aan Nederlandse investeerders. ,,Laat de kaas niet van het brood eten, durf te investeren en risico te nemen. In Amerika wordt veel meer durfkapitaal ingezet, terwijl de Nederlandse investeerders vaak pas investeren als iets zich dubbel en dwars bewezen heeft en alle risico’s zijn uitgesloten.”

Willemijn Wortelboer voegt daar aan toe: ,,Ik zou meer willen zien vanuit de overheid, ben die launching customer voor ons. Steun ons in de missie die we hebben en zorg ook dat er bij ondernemers meer aandacht komt voor de SDG’s (Sustainable Development Goals). Dan kunnen we echt het verschil maken.”

Het gehele gesprek beluister je in de podcast bovenaan dit artikel.

Jaarlijks publiceert de KVK de lijst van de 100 meest innovatieve mkb-bedrijven: de KVK Innovatie Top 100. Op 21 januari 2021 maakt de jury de nieuwe ranking bekend.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details