Aangeboden door BMW

Branded Content Innovatie

Roderick Pijls in de nieuwe BMW iX3

Roderick Pijls (29) is professioneel kitesurfer. Hij behoort al jaren tot de wereldtop en gebruikt zijn sport om aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van de natuur. Als een van de eersten rijdt Roderick in de nieuwe BMW iX3. We spreken af bij zijn grote liefde: de zee.

Van onze redactie 4 juni 2021

BMW i X3 4

Roderick Pijls in de nieuwe BMW iX3. Foto: BMW

Roderick was 15 jaar oud toen hij zijn eerste les kitesurfen kreeg. Inmiddels kite hij in vulkaankraters, over giftige meren en tussen ijsschotsen onder het Noorderlicht. Hij zoekt de meest spectaculaire plekken ter wereld op om impact te maken: ,,Door al kitend de schoonheid van de natuur te laten zien, wil ik mensen inspireren beter voor de aarde te zorgen.”

Een met de natuur

,,Op zee voel ik mij het fijnst. Ik ben daar een met de natuur. Met de wind in mijn kite, mijn board op het water en de zon in m’n gezicht. Vanaf het water zie ik helaas ook wat klimaatverandering en vervuiling met onze oceaan doet. Ik heb in de afgelopen jaren surfparadijzen zien veranderen in plastic soep.”

Duurzame keuzes

Over zijn persoonlijke missie: ,,Ik wil mijn sport gebruiken om mensen de pracht van de natuur te laten zien en ze ervan te overtuigen dat we het koste wat kost moeten behouden en beschermen. Duurzame keuzes maken is echt niet zo ingewikkeld. Neem bijvoorbeeld je eigen tas mee naar de winkel, eet een keertje falafel in plaats van biefstuk en rijd zo vaak mogelijk elektrisch.”

De nieuwe BMW iX3. Foto: BMW

Meest duurzame automerk

Dat laatste voorbeeld brengt het gesprek op de BMW iX3. Roderick: ,,BMW bewijst met deze auto wat ik al jaren roep: duurzaamheid hoeft helemaal niet ten koste te gaan van kwaliteit.” Laat dat maar aan BMW over. De Duitse autofabrikant loopt voorop als het gaat om het verduurzamen van de hele productieketen. Van de grondstoffen voor de batterij en productie op wind- en zonne-energie tot stoelbekleding van gerecycled plastic. Het is niet voor niets dat BMW zich al tijden de meest duurzame autofabrikant ter wereld mag noemen.

Uw BMW iX3 samenstellen

De nieuwe BMW iX3. Foto: BMW

Emissieloos rijplezier

Met de iX3 luidt BMW een nieuw tijdperk van emissieloos rijplezier in. En met een actieradius van 460 kilometer rijd je met gemak de hele Nederlandse kustlijn af. Na een extra stuk langs het strand te hebben gereden, vertelt een enthousiaste Roderick door het open raam: ,,Deze elektrische BMW rijdt echt fantastisch! Met de sportstand aan en het geluid uit, is het net alsof ik met wind mee tien kilometer uit de kust vaar. Alleen maar stilte om me heen en de krachtige wind in mijn kite.”

Lees meer over de BMW iX3.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.