Nieuws Innovatie

Met platform van studentenondernemers stap je over van verzekering én steun je goed doel

De studenten Tom Schuurmans en Dennis Botman creëerden in een paar maanden tijd een online platform waarmee je tijdens het overstappen van zorgverzekering zonder enige kosten ook een goed doel steunt. ,,Zo kun je op de meest eenvoudige manier ooit doneren aan een goed doel. Zonder dat dit kosten met zich meebrengt voor zowel het goede doel als de donateur!'' beloven de jonge ondernemers.

Van onze redactie 24 december 2020

Stap over steun jonge ondernemers

Studerende ondernemers Tom Schuurmans en Dennis Botman (rechts).

Schuurmans en Botman studeren aan de TU Delft. ,,We willen allebei iets doen voor onze maatschappij en zien dat alle goede doelen het zwaar hebben. Onze ondernemersspirit én technische achtergrond aan de TU Delft maakt dat we anders kijken naar fondsenwerving. Het combineren van deze technische blik met bestaande succesformules voor effectieve fondsenwerving vormt de basis van ons platform: Stap over en steun.”

Meeste Nederlanders stappen op de valreep over

Al jaren worden de zorgpremies hoger in Nederland. Steeds meer Nederlanders stappen daarom jaarlijks over van zorgverzekering. Dit jaar wordt verwacht dat de stijging extra groot zal zijn, vanwege het coronavirus en de daarmee stijgende zorgkosten.

''De Nederlanders zijn echte deadline-dieren. Vorig jaar stapten bijna één miljoen mensen over in de laatste week van het jaar''

Tom Schuurmans, Stap over en steun

,,De grote overstapgolf in Nederland vindt altijd plaats in de laatste week van het jaar”, vertelt Botman. ,,De Nederlanders zijn echte deadline-dieren”, voegt Schuurmans daaraan toe. Vorig jaar stapten bijna één miljoen mensen over in de laatste week van het jaar. De twee studenten hopen met hun platform, een kleine opsteker te kunnen realiseren voor de deelnemende Nederlandse goede doelen.

Lees ook: Effectiever doneren aan goede doelen met nieuw platform Kinder

Hoe werkt Stap over en Steun?

Op de website Stapoverensteun.nl kies je eenvoudig uit ruim twintig bekende goede doelen zoals De Hartstichting, Edukans en World Animal Protection. ,,Vervolgens vindt de daadwerkelijke overstap van zorgverzekering plaats via de reguliere website van de zorgvergelijkingssite.'' Door de vergelijkingssite te bereiken via Stap over en steun kan het platform het vervolgens mogelijk maken om vijftien euro bij te dragen aan een goed doel naar keuze.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.