Nieuws Technologie

9 gadgets waar je als ondernemer écht wat aan hebt

Technologie moet ons leven makkelijker maken. Maar door de immense stroom aan gadgets die de markt bombardeert kan het lastig zijn de echte pareltjes te vinden. De Ondernemer zocht de kersen op de taart voor je uit. Geen eindeloze stroom aan tablets en smartphones, maar gadgets waar je als ondernemer écht wat aan hebt.

Nick Kivits 2 mei 2018

Technische gadgets voor ondernemers
  • 1. Beveilig je internetverbinding tegen hackers en phishing

Wat is het? Keezel, een VPN-dongle (VPN staat voor 'Virtual Private Network') die je internetverbinding beveiligt wanneer je over een openbaar wifi-netwerk surft. Beschermt je laptop, tablet of smartphone daarnaast ook tegen phishing-websites en schakelt advertenties op websites uit.
Voor wie is het? Ondernemers on the go die noodgedwongen gebruik maken van gratis internetverbindingen in de trein, koffietentjes en restaurants. Openbare wifi-netwerken kunnen door hackers met gemak gebruikt worden om met je mee te lezen en data te stelen.
Hoe werkt het? Schakel Keezel in en kies in je wifi-menu voor je Keezel. Surf vervolgens naar 'keezel/' en selecteer de verbinding dat je wilt gebruiken.
Hoe moeilijk is het? Enig technisch inzicht vereist.
Wat kost dat? Vanaf 179 euro. Duurdere modellen komen met een premium-abonnement voor 1 jaar, 2 jaar of de hele levensspanne van het apparaat.
Meer info: Keezel.co

  • 2. Digitaliseer je aantekeningen (en bijbehorende audio) automatisch

Wat is het? LiveScribe 2 GB Echo Smartpen, een pen die registreert wat je schrijft én wat hij hoort. Met behulp van het bijbehorende papier digitaliseert Livescribe 2 je aantekeningen. Tik je nadien met de pen steekwoorden aan, dan laat hij je het betreffende stukje van het gesprek terugluisteren.
Voor wie is het? Ondernemers die veel aantekeningen maken, bijvoorbeeld tijdens gesprekken met sollicitanten of hun klanten.
Hoe werkt het? Pak het kladblok met het bijbehorende dot-papier erbij en begin te schrijven. LiveScribe digitaliseert je aantekeningen automatisch. Met de knoppen onderaan het papier kun je audio opnemen, afspelen en stopzetten. Het dot-papier is ook zelf te printen.
Hoe moeilijk is het? Enig technisch inzicht vereist.
Wat kost dat? 169 euro
Meer info: Livescribe.com

Lees ook: Deze Hollandse gadgets schitteren op 's werelds grootste elektronicabeurs

  • 3. Projecteer je presentatie met deze broekzakbeamer

Wat is het? Sony MP-CD1, een hyper-compacte plug-and-play beamer die zonder gedoe een scherm van 120 inch kan projecteren. De MP-CD1 weegt slechts 280 gram en past in je handpalm.
Voor wie is het? Ondernemers die altijd en overal een presentatie moeten kunnen geven, of die regelmatig informatie moeten delen met collega's of klanten. Want met z'n allen over een laptopscherm gebogen staan is niet meer van deze tijd.
Hoe werkt het? Sluit een laptop of tablet op de beamer aan met behulp van HDMI-stekker. Schakel de MP-CD1 in, en binnen vijf seconden begint hij met projecteren. De ingebouwde accu gaat twee uur mee. Voor optimaal resultaat is het aan te raden het licht in de kamer te dimmen.
Hoe moeilijk is het? Een kind kan de was doen.
Wat kost dat? 399 euro
Meer info: Sony.nl

  • 4. Haal een persoonlijke vraagbaak naar kantoor

Wat is het? Amazon Echo Plus (International Edition), een slimme Alexa-speaker die vragen voor je beantwoordt en die is uitgerust met tienduizenden kleine programmaatjes (skills), die je bijvoorbeeld andere slimme apparaten laten aansturen. De Echo Plus je ook bellen met andere eigenaren van Alexa-speakers. En hij speelt natuurlijk ook muziek af.
Voor wie is het? Ondernemers die behoefte hebben aan een digitale assistent, die vragen voor hen kan beantwoorden. Engels spreken is wel een voorwaarde. Wie liever een slimme speaker heeft die ook Nederlands kan, wacht het best tot eind van het jaar. Dan komt Google naar verwachting met een Nederlandse versie van diens Google Assistant.
Hoe werkt het? Wanneer je de Amazon Echo Plus een opdracht wil geven of iets wil vragen, roep je eerst diens ingebouwde assistent aan. Dat doe je door 'Alexa' te zeggen. Stel vervolgens je vraag of geef de gewenste opdracht.
Hoe moeilijk is het? Een kind kan de was doen.
Wat kost dat? 149 euro
Meer info:Amazon.de

  • 5. Krijg overal ter wereld toegang tot internet

Wat is het? Skyroam Solis, een mobiele hotspot die je zonder simkaart toegang tot internet geeft in 120 verschillende landen. De hotspot dubbelt daarnaast als powerbank en laat je tot vijf apparaten tegelijk verbinding. De batterij gaat tot zestien uur mee.
Voor wie is het? Ondernemers die regelmatig Europa verlaten en niet zonder internetverbinding kunnen. Wie vaak reist maar binnen de Europese grenzen blijft, kan zijn smartphone gebruiken als mobiele hotspot. Dat is goedkoper.
Hoe werkt het? Schakel de Skyroam Solis in en maak verbinding met 'm zoals je normaal een wifi-netwerk zou kiezen. Druk vervolgens op de wifi-knop op het apparaat en je kunt aan de slag.
Hoe moeilijk is het? Een kind kan de was doen.
Wat kost dat? 145 euro in aanschaf, inclusief een pas die je één dag onbeperkt toegang geeft tot internet. Dagpassen kosten daarna 8 euro per stuk, terwijl maandpassen voor 80 euro over de toonbank gaan. Skyroam Solis is ook te huur, voor 9 euro per dag.
Meer info: skyroam.com

  • 6. Sluit geluid uit je omgeving buiten met deze koptelefoon

Wat is het? Bose QuietComfort 35 II, een draadloze koptelefoon met actieve noise cancellation (ANC) die omgevingsgeluid buiten sluit.
Voor wie is het? Ondernemers die in rust willen kunnen werken, zonder gestoord te worden door geluiden van buiten en binnen, zoals op straat spelende kinderen of werknemers die het weekend doornemen of telefoontjes plegen.
Hoe werkt het? Wanneer de ANC-optie is ingeschakeld blaast de Bose QC35 antigeluid je oor in. Dat is geluid van een voor de mens onhoorbare frequentie, dat de trillingen van veel geluiden in je omgeving opheft. Het inschakelen van de ANC-optie is een kwestie van een knopje indrukken.
Hoe moeilijk is het? Een kind kan de was doen.
Wat kost dat? 359 euro
Meer info: Bose.nl

  • 7. Log automatisch in bij je online diensten

Wat is het? Nymi Band, een polsband die automatisch voor je inlogt bij je online diensten, zodat je jezelf niet telkens hoeft af te vragen wat je wachtwoord ook alweer was. Omdat je wachtwoorden niet meer zelf hoeft te onthouden, kun je ze zo lang en ingewikkeld maken dat ze nauwelijks nog te kraken zijn.
Voor wie is het? Ondernemers die moeite hebben met hun wachtwoorden onthouden. Ook handig voor iedereen die er vanuit veiligheidsoverweging bij iedere dienst een ander wachtwoord op na wil houden, wat altijd aan te raden is. Wil je je wachtwoorden liever niet in een wearable opslaan, dan zijn wachtwoordmanagers als 1Password een goed alternatief.
Hoe werkt het? Nadat je je wachtwoorden aan Nymi hebt gekoppeld, trek je de polsband aan. Vervolgens autoriseert deze automatisch je toegang tot je diensten, met behulp van Bluetooth en Near Field Communication (NFC). De band identificeert de drager aan de hand van diens hartslag.
Hoe moeilijk is het? Enig technisch inzicht vereist bij het instellen.
Wat kost dat? Circa 170 euro.
Meer info: Nymi.com

Lees ook: Dit is waarom Tesla momenteel 6.500 dollar per minuut verliest

  • 8. Zie op afstand wie er aan de deur staat

Wat is het? Skybell HD Aluminium, een slimme deurbel die je op je smartphone laat zien wie er aanbelt. Dankzij de ingebouwde microfoon en speakers kun je van afstand met de persoon aan de deur praten. De Skybell is voorzien van nachtmodus en opnamefunctie. De bewegingsmelder laat je ook 's avonds een oogje in het zeil houden.
Voor wie is het? Ondernemers die klanten ontvangen, maar niet zomaar de deur open willen zetten voor iedereen. De slimme (en waterdichte) deurbel is daarom ook erg handig voor zelfstandigen met kantoor aan huis.
Hoe werkt het? Hoewel het aansluiten niet moeilijker is dan het aansluiten van een gewone deurbel, kan het voor de technisch minder onderlegde ondernemer even pielen zijn. Drukt een bezoeker na installatie op de knop, dan geeft de bijbehorende app een melding op de telefoon. Het vervolg is vergelijkbaar met een telefoongesprek voeren.
Hoe moeilijk is het? Enig technisch inzicht vereist voor de installatie. Daarna kan een kind de was doen.
Wat kost dat? 259 euro
Meer info: Skybell.com

  • 9. Vertaal gesprekken zonder handen- en voetenwerk

Wat is het? Travis One, een handzame vertaalcomputer die bijna in realtime gesproken tekst vertaalt naar welke taal dan ook. Travis 'spreekt' standaard 23 talen, maar kan met behulp van een internetverbinding met 80 talen uit de voeten.
Voor wie is het? Voor ondernemers die naar het buitenland moeten en de taal niet (goed) spreken en voor ondernemers die gasten uit verre landen ontvangen. Geen handen- en voetenwerk meer nodig.
Hoe werkt het? Selecteer twee talen: degene die gesproken wordt en de taal waar het gesproken woord naar omgezet moet worden. Begin het gesprek en zie de vertaling op het scherm verschijnen.
Hoe moeilijk is het? Een kind kan de was doen.
Wat kost dat? Circa 190 euro.
Meer info:Travistranslator.com