Aangeboden door Amazon Web Services

Branded Content Technologie

Mis de digitale boot niet: pas deze digitaliseringstips toe

Met minder mensen effectiever werken en je concurrenten een stap voor zijn, welk bedrijf wil dat niet? Door slimmer met je data om te gaan, is ontzettend veel mogelijk. Toch kijken nog veel bedrijven de kat uit de boom als het gaat over digitalisering en kunstmatige intelligentie (AI). Jim Stolze, schrijver en deskundige op het gebied van AI, legt uit hoe je de digitale boot niet hoeft te missen.

Van onze redactie 3 oktober 2022

Copy of Jim Stolze

Digitalisering en AI zijn vrij algemene termen. Stolze heeft het liever over de toolkit die bedrijven al tot hun beschikking hebben, zonder dat ze zich daarvan bewust zijn. ,,Veel bedrijven gebruiken een CRM-systeem waarmee ze campagnes kunnen runnen, of klanten te woord kunnen staan. Onder de motorkap maken ze dus vaak al gebruik van machine learning en AI.’’ Een dergelijke toolkit is essentieel om de volgende digitaliseringsgolf het hoofd te kunnen bieden.

De digitale boot niet missen?

Jim Stolze geeft adviezen hoe je als bedrijf kunt profiteren van de volgende digi-golf. Lees in deze whitepaper hoe je vandaag nog aan de bak kunt met AI, data, automatisering en robotificering.

Klooien en innoveren gaan hand in hand
Een belangrijke voorwaarde voor innoveren en digitaliseren is dat het management het oké vindt wanneer mensen aan het ‘klooien’ zijn, vertelt Stolze. ,,In Nederland kennen we gelukkig een vrij platte bedrijfscultuur. We durven de baas tegen te spreken, we durven eigenwijs te zijn. Dan zie je dat er veel meer geïnnoveerd wordt. Denk aan scriptjes uitproberen, experimenteren met data hosting, elastic search, een snelle query doen. Klooien, proberen!”

Slimmer werken
Familiebedrijf Emons Group bijvoorbeeld, pakt het slim aan en biedt deze ruimte aan zijn mensen. ,,Hun vrachtwagens rijden door heel Europa en beschikken over een boardcomputer en sensordata die allerlei data verzamelen. Daar hebben ze iets moois mee gedaan. Ze hebben een voorspellend model ontwikkeld van alle historische data die de vrachtwagens ophalen. Op basis van die data krijgen hun chauffeurs nu tips over het gebied waarin ze rijden en waar ze op dat moment het voordeligst kunnen tanken. Zo besparen ze nu enorm op brandstofkosten per rit. Door iets slimmer met je data om te gaan, bespaar je simpelweg geld. Maar dan moet je wél de juiste tools gebruiken.”

In vijf stappen aan de slag met digitalisering

In Nederland zijn bedrijven vaak al veel verder in de digitaliseringsslag dan ze zich daarvan bewust zijn. Wil je weten hoe je alles uit de toolkit van jouw bedrijf haalt? Jim Stolze biedt in deze whitepaper handvatten waar je vandaag al mee kunt beginnen.

Het credo voor de toekomst
Voor bedrijven als Emons Group is machine learning en AI cruciaal. Zo kunnen ze met minder mensen effectiever werken en een betere service bieden. ,,En misschien nog wel belangrijker: bedrijven moeten hun krachten bundelen. Dat kunnen de giganten niet, maar de minder grote jongens wel!” Samenwerken, klooien en bestaande tools inzetten om wijzer en rijker te worden van data is wat Stolze betreft het credo voor de toekomst. ,,Een mooi voorbeeld zijn de tuinbouwers uit het Westland die werken met de Hillenraad Data Refinery. De aangesloten tuinders vergaren uit klimaatbeheerssystemen verkoopdata, die wordt geanonimiseerd en gedeeld op een centrale plek: de Data Refinery. De inzichten hieruit worden gedeeld met iedereen die aan het systeem heeft bijgedragen. Heel waardevol en iets wat we in de toekomst nog veel meer gaan doen. Niet in je eentje vechten tegen de grootmachten, maar data op een veilige manier met elkaar delen en daarvan profiteren.’’

Download de whitepaper met tips van Jim Stolze

Lees verder in de whitepaper met Jim Stolze wat jij kunt veranderen om goed voorbereid mee te gaan op de volgende digitaliseringsgolf.

tracking pixeltracking pixel