Nieuws Technologie

Groeibriljant FC Urban krijgt Fit for the Future-certificaat van Vodafone Business

FC Urban, het platform dat on-demand voetbalwedstrijden in de buitenlucht faciliteert, heeft het tweede Fit for the Future-certificaat ontvangen van Vodafone Business. De startup, die maandelijks met 15 procent groeit en in mei alleen al 400 nieuwe leden verwelkomde, krijgt die erkenning voor zijn toekomstgerichte benadering.

Van onze redactie 29 juni 2023

FC Urban vodafone business voetbal fit for future

Foto: VodafoneZiggo

FC Urban biedt een laagdrempelige voetbalervaring zonder vaste teamverplichtingen, waar spelers eenvoudig kunnen reserveren en deel kunnen uitmaken van gelijkwaardige teams voorspeld door een algoritme.

Met de focus op continue innovatie speelt FC Urban in op de behoefte aan on-demand wedstrijden, waar en wanneer dan ook. Het platform voorziet in de benodigde materialen, zoals doelen, hesjes en een scheidsrechter, en faciliteert het samenspel tussen voetballers via een gebruiksvriendelijke app. Als Fit for the Future-bedrijf benut FC Urban actuele inzichten door samen te werken met zogenaamde Urban Masters, die wedstrijden op locatie faciliteren en waardevolle data genereren. Deze data worden gedeeld met gebruikers, waardoor de betrokkenheid en het ledenaantal van het platform toenemen.

Lees ook: Clubleden én investeerders blijven voetbalstartup FC Urban trouw tijdens crisis

Gamification en data sleutel tot vooruitgang

Gamification is een recente toevoeging aan het platform, waarmee FC Urban de leden actief betrekt. Een speciale tool houdt bij hoe vaak deelnemers spelen, scoren en in winnende teams zitten. Twee uur na de wedstrijd kunnen spelers hun statistieken bekijken en vergelijken met anderen wereldwijd, waardoor een competitief element wordt toegevoegd.

John van Vianen, Executive Director Zakelijke Markt bij VodafoneZiggo: ,,FC Urban laat met het gebruik van gamification en hun data inzichten zien dat technologie de sleutel is tot vooruitgang voor het bedrijf. Daarmee laten ze ook direct zien dat dit loont, zowel in groei als in klantbeleving.”

Lees ook: Voetbalstartup groeit met 250 procent door slimme social media strategie

Met het Fit for the Future-certificaat erkent Vodafone Business bedrijven die voorop lopen in de markt, inspireren en klaar zijn voor toekomstige uitdagingen. Het certificaat symboliseert succesvol ondernemen, groei en ontwikkeling, en moedigt andere bedrijven aan om zich voor te bereiden op de toekomst binnen hun eigen branche.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws