Podcast

Podcast: hoe Shleep ons bedrijfsleven productiever en meer uitgerust krijgt

Ze is neurowetenschapper en ondernemer: Els van der Helm. Ook is ze de oprichter van Shleep. Het platform en een app helpen werkgevers aan beter en gezonder slapende – en dus beter uitgeruste – werknemers, onder andere dankzij sessies om overdag beter te kunnen ontspannen of tips om makkelijker in slaap te vallen. In de nieuwste podcast van De Ondernemer vertelt Van der Helm haar alles behalve slaapverwekkende verhaal.

Shleep podcast ondernemer nbr slapen

PRESENTATOR: ANNA NEELTJE DE BOER 13 augustus 2019

Een slaaptekort is nog steeds een groot probleem voor veel werknemers. Aan een chagrijnige, uitgeputte kracht heeft een werkgever weinig tot niets. Shleep kan dus de juiste oplossing zijn. De app, webinars, de verschillende experts: het zijn stuk voor stuk tools die kunnen helpen aan een gezonde slaap.

Spotify en Deloitte

Inmiddels maken bedrijven als Spotify en Deloitte al gebruik van de tool. Els van der Helm legt in de podcast uit hoe dat in zijn werk gaat en waarom de juiste rust zo belangrijk is voor ondernemend Nederland.

Geen slaapexpert

Ook vertelt de ondernemer over het ontstaan van haar fascinatie voor slaap, haar neurowetenschappelijke achtergrond en waarom ze zichzelf niet snel een ‘slaapexpert’ zal noemen, maar met haar kennis het bedrijfsleven een flinke dienst kan bewijzen in de vorm van Shleep.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details