Podcast

Podcast: hoe Shleep ons bedrijfsleven productiever en meer uitgerust krijgt

Ze is neurowetenschapper en ondernemer: Els van der Helm. Ook is ze de oprichter van Shleep. Het platform en een app helpen werkgevers aan beter en gezonder slapende – en dus beter uitgeruste – werknemers, onder andere dankzij sessies om overdag beter te kunnen ontspannen of tips om makkelijker in slaap te vallen. In de nieuwste podcast van De Ondernemer vertelt Van der Helm haar alles behalve slaapverwekkende verhaal.

Shleep podcast ondernemer nbr slapen

PRESENTATOR: ANNA NEELTJE DE BOER 13 augustus 2019

Een slaaptekort is nog steeds een groot probleem voor veel werknemers. Aan een chagrijnige, uitgeputte kracht heeft een werkgever weinig tot niets. Shleep kan dus de juiste oplossing zijn. De app, webinars, de verschillende experts: het zijn stuk voor stuk tools die kunnen helpen aan een gezonde slaap.

Spotify en Deloitte

Inmiddels maken bedrijven als Spotify en Deloitte al gebruik van de tool. Els van der Helm legt in de podcast uit hoe dat in zijn werk gaat en waarom de juiste rust zo belangrijk is voor ondernemend Nederland.

Geen slaapexpert

Ook vertelt de ondernemer over het ontstaan van haar fascinatie voor slaap, haar neurowetenschappelijke achtergrond en waarom ze zichzelf niet snel een ‘slaapexpert’ zal noemen, maar met haar kennis het bedrijfsleven een flinke dienst kan bewijzen in de vorm van Shleep.

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details