Podcast Technologie

Podcast: hoe Shleep ons bedrijfsleven productiever en meer uitgerust krijgt

Ze is neurowetenschapper en ondernemer: Els van der Helm. Ook is ze de oprichter van Shleep. Het platform en een app helpen werkgevers aan beter en gezonder slapende – en dus beter uitgeruste – werknemers, onder andere dankzij sessies om overdag beter te kunnen ontspannen of tips om makkelijker in slaap te vallen. In de nieuwste podcast van De Ondernemer vertelt Van der Helm haar alles behalve slaapverwekkende verhaal.

PRESENTATOR: ANNA NEELTJE DE BOER 13 augustus 2019

Shleep podcast ondernemer nbr slapen

Een slaaptekort is nog steeds een groot probleem voor veel werknemers. Aan een chagrijnige, uitgeputte kracht heeft een werkgever weinig tot niets. Shleep kan dus de juiste oplossing zijn. De app, webinars, de verschillende experts: het zijn stuk voor stuk tools die kunnen helpen aan een gezonde slaap.

Spotify en Deloitte

Inmiddels maken bedrijven als Spotify en Deloitte al gebruik van de tool. Els van der Helm legt in de podcast uit hoe dat in zijn werk gaat en waarom de juiste rust zo belangrijk is voor ondernemend Nederland.

Geen slaapexpert

Ook vertelt de ondernemer over het ontstaan van haar fascinatie voor slaap, haar neurowetenschappelijke achtergrond en waarom ze zichzelf niet snel een ‘slaapexpert’ zal noemen, maar met haar kennis het bedrijfsleven een flinke dienst kan bewijzen in de vorm van Shleep.

Luister deze podcast ook op: