Nieuws Technologie

Anti-wachtrij applicatie: startup wint wedstrijd en onderhandelt nu met investeringsfonds

Met een applicatie die een einde heeft gemaakt aan wachtrijen tijdens festivals en evenementen is het bedrijf Airchip erin geslaagd om de startupwedstrijd Present Your Startup te winnen. Als ceo van Airchip liet Daniel van Drunen de bedrijven Aleeza, Pepperfield, Circuvorm en DeMonth achter zich. Gezamenlijk wisten de vijf startups 925.000 euro aan investeringen op te halen.

Van onze redactie 2 oktober 2020

Daniel drunen airchip present your startup

Daniel van Drunen: ,,Deze prijs is echt een hart onder de riem, want door corona zit de doelgroep even op slot."

Dit is Present Your Startup

Present Your Startup is een acceleratorprogramma en een succesvol pitchevenement uit Haarlem, opgezet door Valérie Vallenduuk in 2014. Het platform koppelt startups aan kapitaal door het organiseren van evenementen, het begeleiden van startups en het vinden van juiste financiering. Inmiddels is Present Your Startup actief in acht Nederlandse regio’s, het Caribisch gebied en New York. De organisatie is in handen van Innovate.Today.

De app biedt een nieuwe manier van contactloos bestellen en betalen en maakt korte metten met wachtrijen tijdens festivals of evenementen. Via een interactief menu kunnen consumenten hun saldo opwaarderen en drankjes bestellen. Wanneer het biertje of wijntje klaar staat, krijgt de gebruiker een bericht. Het drankje kan zelfs bezorgd worden op de dansvloer.

Onderhandelingen over investeringsaanvraag van 500.000 euro is lopende

Als winnaar van de veertiende editie van Present Your Startup ontvangt Airchip begeleiding ter waarde van 2.500 euro. Na de halve finale is de startup in contact gekomen met een Venture Capital Fonds over de investeringsvraag van 500.000 euro. Die onderhandelingen lopen nu.

Lees ook: Steeds grotere investeringsbereidheid via crowdfunding

,,Daniel van Drunen heeft doorzettings- en aanpassingsvermogen laten zien tijdens deze lastige periode”, aldus juryvoorzitter Valérie Vallenduuk. ,,Hoewel er nu even geen festivals zijn, weet ik zeker dat Airchip in de nabije toekomst een eigen momentum kan creëren doordat de app voorkomt dat mensen moeten wachten en zo een belangrijke rol kan spelen in het garanderen van veiligheid in de anderhalve meter samenleving.”

Indruk maken terwijl doelgroep op slot zit

Van Drunen was op zijn beurt natuurlijk ook dolblij met het winnen van deze prijs. ,,Dit is echt een hart onder de riem, want door corona zit de doelgroep even op slot. Ik ben daarom bijzonder trots dat we door Present Your Startup toch indruk hebben kunnen maken. Door de bewezen methodiek van het startupprogramma heb ik de propositie verder aan kunnen scherpen en dat is zeker van meerwaarde voor de toekomst van Airchip.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.