Nieuws Innovatie

Thales Hengelo bouwt testcentrum Defensie

Defensiebedrijf Thales gaat voor het Defensie Cyber Commando (DCC) een uitgebreide trainings- en testfaciliteit bouwen in Soesterberg.

Van onze redactie 5 mei 2016

Contractondertekening Cyber Range

De multinational met een belangrijke vestiging in Hengelo richt in de kazerne Dumoulin een zogeheten “cyber range in voor vaardigheden in digitale oorlogsvoering. Beide partijen hebben daarvoor vandaag een contract ondertekend. Details over het contract, zoals de omvang van de order in euro’s, zijn niet bekendgemaakt.ComplexiteitDeze cyber range stelt Defensie in staat om naast de training van haar mensen om grip te krijgen op de complexiteit van de beveiliging van haar systemen”, zegt René van Buuren, Director Cybersecurity Thales, “in navolging van zaken als het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en het Waterloopkundig Laboratorium waar modellen worden getest in geavanceerde testfaciliteiten is dit ook de volgende, benodigde stap in het IT domein. Defensie loopt hierin voorop.’’

StudieDefensie werkt al lang samen met Thales op het gebied van cybersecurity. Zo beveiligt Thales voor Defensie de NATO communicatieverbindingen. Ook voert Thales samen met Defensie en TNO een studie uit op het gebied van Cyber Situational Awareness. Hier wordt bestudeerd hoe bestaande SEWACO systemen ook in de toekomst nog veilig ingezet kunnen blijven worden.

Foto: Cyber Range