Nieuws Innovatie

Virtuele tour door DEMCON wint projectweek Saxion Enschede

De virtuele tour die Saxion-studenten in het kader van de International Project Week voor DEMCON ontwikkelden is vrijdag door de vakjury tot winnende oplossing uitgeroepen. Het Virtual Information Point biedt beursbezoekers de kans om virtueel in het Enschedese technologiebedrijf rond te lopen en wordt aangestuurd door de ogen van de gebruiker.

Van onze redactie 9 februari 2016

Saxionwouterborre

"Het doel van onze groep was om iets te bedenken waar een technologisch topbedrijf als DEMCON zich op een beurs mee kan onderscheiden", aldus projectleider Rick Booijink, student Industrieel Product Ontwerpen. De winnende groep bestaat verder uit Nederlandse en Duitse studenten van de opleidingen Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde en Bedrijfskunde.

Praktijkopdrachten uit bedrijfslevenTijdens de International Project Week bedachten ruim 1200 studenten samen met havo-scholieren oplossingen voor praktijkopdrachten van regionale bedrijven.

Saxion organiseert de week om technologie tot leven te brengen voor studenten. De deelnemers maken kennis met de toepassing van technologie in hun eigen vakgebied en leren samenwerken met studenten uit andere disciplines.

Daadwerkelijk vernieuwing en verbeteringDoordat de deelnemers over hun eigen grenzen heen kijken ontstaan er volgens de hogeschool geweldige innovaties. De resultaten van eerdere internationale projectweken hebben bijvoorbeeld ook daadwerkelijk geleid tot vernieuwingen en verbeteringen bij de opdrachtgevers.

Foto: Wouter Borre