Nieuws Innovatie

Wacht niet met je wachtwoord

Veel mensen blijken overal exact hetzelfde wachtwoord te gebruiken, of een niet al te moeilijk te gissen variant erop. En jawel, ook nu zijn er nog hele volksstammen die zich veilig wanen met het wachtwoord.

De Ondernemer 15 februari 2016

Wachtwoordtiphoemaakikeenwachtwoord1065

Uit onderzoek van Tweakers blijkt dat we bang zijn te worden gehackt (50 procent), maar dat we voor social media-accounts nog steeds een matig tot zwak wachtwoord gebruiken (53 procent).

@2x&Fh!Maar 5 procent weet dat je veel beter een wachtwoordzin kunt gebruiken, dan een sterk maar kort wachtwoord met leestekens, hoofdletters en cijfers. In plaats van een lastig te onthouden code als @2x&Fh! ben je dus beter af met bijvoorbeeld IkHebVandaagZinOmMijnMailTeLezen.

GezichtsherkenningAls het aan de techgiganten ligt, heeft het wachtwoord zijn beste tijd gehad. Google ziet een toekomst in automatisch inloggen als je telefoon in de buurt komt van je pc, Apple's vingerafdrukscanner zou zomaar in andere gadgets kunnen opduiken en Windows 10 geeft gebruikers met Windows Hello al via gezichtsherkenning toegang.