Podcast Innovatie

‘Wake Up Call’: hoe ENS fijnstof uit onze lucht haalt

Deze week hoor je op de vroege ochtend van elke werkdag een nieuwe aflevering van 'Wake Up Call' vanaf het Mediapark in Hilversum, waarin presentator Guy Hoeks praat met de ondernemer achter een onderscheidend bedrijf dat iedereen wakker schudt, verbaast en informeert over bijzondere innovaties. Dit keer het verhaal van Lia van de Vorle van luchtzuiveringsbedrijf ENS.

Presentator: Guy Hoeks 7 juni 2019

Wake up call ENS podcast

In de vijfde aflevering van deze podcast spreekt presentator Guy Hoeks met oprichter Lia van de Vorle van ENS (Environmental Nano Solutions), een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het afvangen en elimineren van fijnstof. Het doel van ENS is schone lucht mogelijk te maken voor iedereen en bewustwording te creëren rondom de fijnstofproblematiek.

Wat Nederland kan leren van het buitenland

Fijnstof is een sluipmoordenaar. Vooral in grote steden. Gelukkig kan ENS zonder filters energiezuinig het kleinste fijnstof elimineren. Hoe? Dat legt Van de Vorle uit. En wat is de rol van parkeergarages op weg naar een schonere stadslucht? Ook vertelt de ondernemer over de vele projecten in het buitenland, van Antwerpen tot India en wat de Nederlandse politiek kan leren van andere landen.

Luister ook naar de eerdere podcasts waarin Guy Hoeks met Siete Hamminga van Robin Radar, Bertino Verstege van Nedap, Joost Derks van NWBM en Jasper van Weerd van Lipocoat spreekt.

De nieuwe podcast-serie 'Wake Up Call' is ook te beluisteren op New Business Radio, elke vroege ochtend rond 7.15 uur.