Nieuws Jonge Ondernemers

Kubilay (20) is eigenaar van een barbershop en heeft nu ook eigen grillroom

Op tafel bij Kubi de Barber in Almelo liggen flyers van de grillroom ernaast. Wie tijdens het wachten op een knipbeurt zin heeft in een broodje döner, köfte of şiş kebab kan de bestelling doorgeven aan barber Kubilay. Hij runt sinds kort beide zaken.

Martijn de Lange (AD/Indebuurt) 2 augustus 2023

Kubilay Verbi grillroom cukurova almelo

Kubilay Verbi aan het werk in de keuken van Grillroom Çukurova. Foto: indebuurt Almelo

In september 2022 opende Kubilay Verdi zijn eigen barbershop Kubi de Barber aan de Deldensestraat in Almelo. Hier zat eerder Kapsalon John. ,,Het loopt goed”, vertelt Kubilay in het AD. ,,Mijn klantenkring is heel divers. Het zijn niet alleen Nederlanders die hier komen, maar bijvoorbeeld ook Polen en Bulgaren die in Almelo werken.”

Alleen een barbershop is voor Kubilay niet genoeg. De jonge ondernemer heeft sinds deze maand ook een grillroom, Çukurova. ,,Dat ging toevallig. Een Turkse man had hier een grillroom, maar hij wilde stoppen. Ik kon het overnemen. Deze kans kon ik niet laten lopen. Alles was er al, complete keuken en inventaris. Ik vind het fijn dat de twee zaken naast elkaar zitten, dan kun je makkelijker twee bedrijven laten lopen.”

''Maandag is mijn vrije dag, dan zijn beide zaken dicht. En op zondag is alleen de grillroom open, dat scheelt''

Kubilay Verdi, ondernemer

Spiesen op Turkse wijze

Het grillen is Kubilay met de paplepel ingegoten. ,,Ik heb het geleerd van mijn opa. Wij waren vroeger vaak aan het barbecueën thuis.” De naam van de zaak is een verwijzing naar zijn afkomst. ,,Çukurova is de streek in Turkije waar mijn familie vandaan komt. De provincie heet Adana. De gehaktspiesen Adana die je bij mij kunt bestellen, maak ik op precies dezelfde manier zoals ze in Turkije doen. Alle vleesgerechten komen bij mij van de houtskoolgrill en dat proef je. Klanten komen speciaal daarvoor naar mijn grillroom.”

Lees ook: Zussen Nina (24) en Amy (18) zijn hun eigen kapperszaak begonnen

Werkdagen van 14 uur

De ondernemer maakt lange dagen. Vroeg in de ochtend maakt hij het vlees klaar, daarna knipt en scheert hij de hele dag zijn klanten om daarna in de keuken van de grillroom verder te gaan. ,,Het zijn dagen van wel 14 uur, maar ik vind het niet erg. Maandag is mijn vrije dag, dan zijn beide zaken dicht. En op zondag is alleen de grillroom open, dat scheelt. Verder heb ik gelukkig hulp van mijn ouders en ander personeel.”

Kubilay houdt het voorlopig bij zijn twee zaken in de Deldensestraat. Het ondernemen bevalt hem goed, maar er zijn grenzen. Mocht er nog een pand vrijkomen in het rijtje winkelruimtes, dan is die voor een ander. ,,Ik vind het wel even genoeg zo”, zegt hij met een grijns op het gezicht.

Lees ook: Mercedes won Heel Holland Bakt en opent nu met zus haar eigen zaak

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws