Nieuws Jonge Ondernemers

Zussen Nina (24) en Amy (18) zijn hun eigen kapperszaak begonnen

Ze wonen allebei nog bij hun ouders en nu zien ze elkaar ook dagelijks op de werkvloer. Zussen Nina en Amy van Tongeren openen hun eigen kapperszaak in Deventer: Namy’s. ,,Voor ons was het vanzelfsprekend.”

Janneke Pol (AD/Indebuurt) 31 juli 2023

Nina Amy zussen kapperszaak

Zussen Nina (staand) en Amy openen hun eigen kapperszaak. Foto: indebuurt

,,Toen ze eens een baantje buitenshuis had, miste ik haar gewoon. Ik vond dat echt niet leuk”, zegt Nina van Tongeren (24) over haar zusje Amy (18) in het AD. Het zegt alles over de band tussen de Deventerse zussen. ,,We doen altijd alles samen.” En dus was het samen starten van een kapperszaak meer een logische stap voor de dames.

Waar Nina altijd al kapster wilde worden, vond Amy er in het begin nog niet zoveel aan. ,,Tot ik ging stagelopen bij een barbershop, het knippen van mannen lag me wel.” En dus was de verdeling in hun eigen zaak snel gemaakt. ,,Nina doet de vrouwen en de make-up, ik knip de mannen.”

Lees ook: Jonge ondernemer Dani (21) komt naar de klant toe in zijn mobiele kapsalon

Ingrijpende make-over

Het idee voor het starten van een eigen kapperszaak kwam van Nina. ,,Ik werkte vijf jaar lang in loondienst bij een kapsalon en ik zei altijd al: straks gaan we voor onszelf beginnen. Tijdens de coronaperiode raakte ik mijn baan kwijt en dus vond ik dit het uitgelezen moment om de droom waar te maken.”

Waar ze een tijdje aan huis knipte, werd de wens voor een eigen salon steeds sterker. Het vinden van een geschikt pand om hun droom waar te maken was nog niet zo makkelijk. ,,De huur is behoorlijk hoog hier in de binnenstad. Gelukkig had mijn vader een mooi pandje gezien voor weinig, hij tipte ons erover.” Wel had het een kleine opknapbeurt nodig. ,,Het was oranje, groen en goud”, zegt Nina. ,,Onze vader heeft alles er zelf uitgehaald.”

''Mijn vader vraagt tijdens het avondeten wel regelmatig naar de stand van zaken, dan remmen wij hem juist wel eens af door te zeggen dat we nu niet met werk bezig zijn''

Nina van Tongeren, kapper

Nina zag het liefst een mooie roze kleur op de muren verschijnen. ,,Maar dan zouden hier geen mannen binnenlopen”, aldus Amy. ,,Nu hebben we het zwart met goud gemaakt. Mensen die het pand nog kennen in de oude staat, zijn helemaal verrast over hoe het is geworden. We zijn zo druk geweest met de verbouwing dat we tijdens de openingsdag helemaal kapot waren. We konden de klok wel vooruit kijken.”

Knippen voor een Mustang

Toch bleek het de inspanning waard. ,,Het loopt beter dan verwacht”, zegt Nina. ,,Ik wilde vooral de vaste lasten eruit hebben en dat lukt heel goed. Zelfs nu we knippen voor maar vijftien euro. Ook de samenwerking gaat prima, we hebben geen woorden nodig om de taken te verdelen. Dat gaat vanzelf.” De dames zelf nemen het werk niet mee naar huis. ,,Maar mijn vader vraagt tijdens het avondeten wel regelmatig naar de stand van zaken, dan remmen wij hem juist wel eens af door te zeggen dat we nu niet met werk bezig zijn.” Hun ouders zijn namelijk maar wat trots op hun dochters. ,,Dan horen we via via dat onze ouders weer over ons verteld hebben.”

Dromen? Die zijn er zeker nog voor de jonge onderneemsters. ,,Ik vind het altijd wel mooi als een zaak al jarenlang op dezelfde plek zit, ik zou hier ook wel dertig jaar willen zitten.” En Amy? ,,Ik wil gewoon een dikke Mustang voor de deur”, lacht ze.

Lees ook: Nog geen maand geleden had Olena een kapsalon in Kiev, nu punt ze Nederlanders bij

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws