Nieuws Marketing

Adje en Johan Vlemmix openen Horror Hotel

Arijan van Bavel, bekend als Adje in de tv-show Mooi! Weer de Leeuw, zegt voordat hij het Horror Hotel in Drunen betreedt dat ie een schijtebroek is. Aan zelfkennis ontbreekt het hem niet. In nagenoeg alle kamers waarin hij schuifelend en met opgetrokken schouders vanwege naderend onheil komt, schrikt hij op. Van een schreeuw, 'bloedende' lichaamsdelen in een koelkast, zelfs van plotsklaps gebonk op een muur of deur. Het Brabants Dagblad nam er een kijkje.

Kees Klijn | Foto: Marie-Therese Kierkels / Beeld Werkt 30 september 2016

Horror hotel 1

Johan Vlemmix, die deze avond samen met Van Bavel het Horror Hotel opent, heeft er veel minder moeite mee. Soms maakt de ondernemer, zanger, politicus en dé adept van het Koninklijk huis er zelf een act van. Hij 'hangt' zijn nek in een strop en ziet er met grote ogen en een vervaarlijk gezicht uit als een dode. Hij gaat uiteraard graag op de foto met een 'met bloed besmeurde' vrouw.

Beide 'prominenten' zijn na afloop lovend over het geesteskind van Erwin van Veldhoven, die ook de Mini Efteling bedacht.

Vlemmix: "Chapeau, super." Van Bavel: "Het was heel eng. Na een tijdje denk je te weten wat er gaat komen, dan word je toch weer verrast."

Mini EftelingDe kiem voor het Horror Hotel werd zeven jaar geleden gelegd toen Van Veldhoven en Jeroen van der Plank, werkzaam in pretpark Oud Valkeveen in Naarden, een oude tent tot spookhuis omtoverden om Halloween te vieren. Dat werd een succes, het jaar erna werd het herhaald. Daarna werd het griezelen vijf jaar geparkeerd om het in 2014 weer op te pakken. "Achter onze feestwinkel", zegt Van Veldhoven, "hadden we in een leeg magazijn een griezelkabinet gemaakt."

De feestwinkel verhuisde naar de overzijde van de Grotestraat. Daar was geen extra ruimte, wel was het pand ernaast leeg. De eigenaar ging uiteindelijk overstag om het voor vijf weken te verhuren. Toen moesten ze aan de slag. Van Veldhoven: "Jeroen verdient alle credits voor de constructie van het Horror Hotel, al hebben veel vrijwilligers van de Mini Efteling hun steentje bijgedragen."

StuipenVier maanden had Van der Plank de tijd om de kale ruimte om te bouwen tot een hotel dat je de stuipen op het lijf zou jagen. Er kwamen smalle gangen, rijkelijk voorzien van spinnenwebben, en kamers. "Het was heel veel werk", zegt Van der Plank. "Het was ook een enorm oppervlak, binnen én buiten. Soms was het hout op, moesten we wachten tot de sponsoren ons weer vooruit hielpen. Vooral de afgelopen paar weken hebben we tot twee uur 's nachts gewerkt." Nachtbraken dus. In de spiegel geen evenbeeld van een spook gezien? Lachend: "Dat viel gelukkig mee."

Bij de ingang staat dat het Horror Hotel het engste spookhuis is van Brabant. Dat is geen reclameleus, zegt Van Veldhoven. "Andere spookhuizen zijn vaak alleen gericht op het schrikeffect. Wij hebben ook aandacht en energie gestoken in echtheid, het moest lijken op een echt hotel. Een hotel met een verhaal."