Nieuws Marketing

Aldi Zwolle tot 21 uur open op zondag door oude en nieuwe regels

Alle supermarkten in Zwolle mogen volgens de jongste regeling op zondag van 14 tot 18 uur open. De Aldi gaat dan nog drie uur door. Hoe dat kan? Door van twee walletjes te eten, schrijft de Stentor.

Van onze redactie 29 juli 2016

Openingstijden supermarkten Aldi Eerste Pinksterdag Tweede Pinksterdag 2016

Aldi aan de Gasthuisdijk in Zwolle trekt zich niets aan van de nieuwe afspraken rond de zondagsopenstelling van supermarkten. De winkel is op zondag tot 21 uur open, terwijl de andere supers om 18 uur al sluiten. De winkel maakt handig gebruik van een combinatie van de oude en de nieuwe regeling.

Roulatie

Deze maand ging het nieuwe beleid van de gemeente in: alle supers mogen op zondag open van 14 tot 18 uur. Tot 1 juli was de openstelling op zondag voorbehouden aan slechts acht supermarkten verspreid over de stad. Die kregen dan een vergunning voor een jaar om open te zijn van 16 tot 22 uur. Dit roulatiesysteem is dus nu vervangen door de algehele openstelling. De Aldi aan de Gasthuisdijk was een van de acht supers die dit jaar op zondag open mochten zijn. Die vergunning loopt volgens het bedrijf nog door tot 1 februari 2017.

Uitbreiden

Aldi wil daarvan gebruik blijven maken 'omdat de klanten enthousiast zijn over de langere openingstijden'. "Wij verwachten dat de gemeente het enthousiasme van deelt en volgend jaar besluit de vastgestelde openingstijden in Zwolle uit te breiden."

Gentlemens agreement

Aldi is de enige van de acht die van twee walletjes eet. Volgens Jeroen Nagelmaeker van Jumbo Stadshagen, die de afgelopen jaren optrad als spreekbuis van de supermarkten in de zondagdiscussie, was er een soort 'gentlemens agreement' om allemaal mee te gaan in de nieuwe openingstijden."Aldi is de enige die zich daar niet aan houdt. Dat is haar goed recht. Als supermarkten staan wij voor de vrije keuze, daar hebben we voortdurend voor gepleit. Als Aldi van mening is dat ze dit moet doen, dan is ze daar uiteraard vrij in. Maar naar de consumenten toe is dit niet handig. We hadden afgesproken om eenheid uit te stralen voor de duidelijkheid."

Dubbelgebruik

Hoe de gemeente tegenover het 'dubbele gebruik' staat is niet bekend. De gemeente kon gisteren niet reageren.Aldi heeft vier winkels in Zwolle. De andere drie zijn niet open op zondag.