Nieuws Marketing

Almelose jongeren krijgen primeur in McDonald’s reclame

Een groep jongeren uit Almelo speelt in een reclame van fastfoodketen McDonald’s en kreeg daardoor een wereldwijde primeur: muziek produceren op de placemat McTrax. De opnames zijn gemaakt bij McDonald's Woonplein in Enschede, zo weet TC Tubantia.

Van onze redactie 5 mei 2016

Mcdonalds Frans Nikkels DTCT

De jongeren figureren in de reclame vanwege jongerenwerker Haris Trnjanin (25), die werkt voor Scoop Welzijn in Almelo. De rappende Enschedeër werd onlangs door een reclamebureau gevraagd om de hoofdrol te spelen in een reclame over de McTrax, een interactieve placemat van McDonald’s. Trnjanin - die de placemat “supergruwelijk” noemt - stelde zelf voor om ‘zijn jongeren’ te laten figureren omdat ze in hun dagelijkse leven ook veel met muziek bezig zijn.

Speciale inkt De placemat, waarop tientallen knoppen en een keyboard staan afgebeeld, kan via Bluetooth verbinding maken met een smartphone. Vervolgens zijn de knoppen bruikbaar om muziek mee te produceren. De placemat werkt met drukgeleidende inkt die het papier laat reageren als eentouchscreen.

Het project McTrax is nog in de opstartfase. De placemats zijn nog niet verkrijgbaar in de restaurants van McDonald’s. Wel is alvast te zien hoe de placemats werken in de onderstaande video.

%VIDEOWIDGET%

Beroemdheid Het is niet de eerste keer dat Enschedeër Haris Trnjanin wordt ingezet voor een reclamecampagne van een wereldwijd bekend bedrijf. Vorig jaar was zijn stem te horen in reclames van Coca Cola. Het leverde de Tukker met Bosnische roots een tournee door Europa en vele optredens op.

In 2012 stond rapper Trnjanin onder zijn artiestennaam ‘HT’ in het voorprogramma van bekende rappers als KRS-One en Public Enemy. Ook trad hij destijds op in New York.

Foto: Frans Nikkels