Nieuws Marketing

Almelose tatoeëerder (26) uitgenodigd door grote Duitse shop

De carrière van tatoeëerder Mark Overmaat zit op dit moment in een stroomversnelling. De pas 26-jarige Almeloër mag in december een week lang zijn kunsten laten zien in een grote shop in Hamburg. "Normaal gesproken doe je daar een paar jaar over. Ik heb in januari mijn eerste tattoo gezet. Dit is pas het begin", aldus een trotse Overmaat.

Van onze redactie 24 september 2016

Mark Overmaat bekende Almelose tattooeerder 2 Lars Smook

In Almelo heeft de tatoeëerder zijn eigen stijl gecreëerd die hij omschrijft als ‘new traditional’. “Het zijn geen kleine tatoeages. Gemiddeld doe ik er twee á drie uur over. Inmiddels heb ik een wachttijd opgebouwd van vijf maanden.” Anderhalf jaar geleden kwam Overmaat binnen bij Sailors and Cooks in Almelo. "Ik heb hier de kans gekregen om mijn eigen ontwerp tot uitvoering te brengen. Maar voordat ik hier werd aangenomen heb ik drie keer voor de deur gestaan met mijn portfolio. Je wordt niet zomaar ergens aangenomen." Voor Overmaat is de trip naar Duitsland dan ook een hoogtepunt in zijn nog prille carrière. “Ik moet er een week vakantiedagen voor opnemen, maar dat heb ik er graag voor over”, lacht Overmaat.

Eigen stijl

Overmaat wordt naar eigen zeggen vaak geïnspireerd door zijn omgeving. “Ik kijk veel naar de natuur. Daar krijg ik een bepaald gevoel bij. Vervolgens werk je dat uit naar een eigen stijl met als gevolg dat nu ook mensen in Duitsland mijn ontwerpen willen gebruiken.” Hoe druk de jonge vakman het gaat krijgen weet hij niet. “Lines en Dots, zoals de shop heet waar ik ga werken, heeft mijn werken online gezet. Mensen kunnen zich daar nu op inschrijven en vervolgens proberen ze mij vol te boeken.”

Duitse vriendin

De link met Duitsland is snel gelegd. “Ik heb een Duitse vriendin die ik heb leren kennen op een tattoo conventie in Zuid-Duitsland.” Inmiddels hebben de twee hun plekje gevonden in Almelo. “In februari is zij hier naartoe gekomen, maar eerlijk gezegd ben ik meer op de zaak dan thuis. Het is een bepaalde leefstijl wat je creëert. Dit is mijn tweede thuis.” Naast een eigen shop, heeft Overmaat nog iets wat hij ambieert. “Graag zou ik ooit mijn werken in Boedapest willen laten zien.”

Foto: Lars Smook