Nieuws Marketing

Twents schoonmaakbedrijf gaat Nederlands curlingteam sponsoren

De Twentse schoonmaakonderneming Asito moet het Nederlandse herenteam van de Curling Bond naar een medaille brengen op de Olympische Winterspelen van Beijing in 2022. Er is een meerjarig sponsorcontract ondertekend.

Van onze redactie 23 maart 2016

Curling pixa

Remko Stolk, commercieel directeur van Asito, verwacht veel van de sponsoring van de ambitieuze curlingmannen: ,,Er is veel verwantschap tussen ons werk, schoonmaken en curling. Beide worden in Nederland nog enorm onderschat. Daarnaast is het allebei echt topsport. Ik heb laatst zelf curling gespeeld en het is ontzettend moeilijk. Ook het familiegevoel dat ik ervaar binnen de curlingwereld heeft veel overeenkomsten met het DNA van ons familiebedrijf. Bovendien tovert curling bij veel mensen een glimlach op hun gezicht en dat is precies wat we als Asito met onze dienstverlening willen bereiken.”

Meer trainingsurenHet curlingteam intensiveert dankzij Asito het aantal trainingsuren tot 20 uur per week. Ook wordt het wedstrijdprogramma en de begeleidingsstaf verder uitgebreid. Als de heren dit najaar Europees Kampioen worden in de B-divisie dan kwalificeren de heren zich voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi van 2018; de opmaat naar een medaille in 2022.

Op de ijsbaan in Enschede kan ook curling gespeeld worden. Er is een vereniging in oprichting.